Sari la conținut
Home » Când este recomandat să-ți tunzi pisica

Când este recomandat să-ți tunzi pisica

5 tipuri de personalități ale pisicii tale.periajul pisicilor; sursă foto: Pets at home

Când este recomandat să-ți tunzi pisica? Aceasta este o problemă pe care o ridică mulți iubitori de feline. Unii dintre posesorii de pisici spun că acestea nu trebuie să fie tunse, alții cred că acest lucru este necesar. Hai să vedem ce spun medicii veterinari.

În ciuda faptul că tunsul pisicii este considerat în general fie inutil, fie chiar periculos, adevărul este exact contrariu.

Când este recomandat să-ți tunzi pisica. Recomandare medicilor veterinari

Pisicilor le place să fie curate și să aibă blana îngrijită, în caz contrar, acestea pot fi stresate. Prin urmare, tunsul ajută la consolidarea legăturii cu proprietarul care îi va acorda mai multă încredere. Este bine să tundem pisica atât pentru confortul ei, cât și al nostru, iar procedeul nu este potențial periculos, dacă este efectuat atunci când trebuie.

Recomandarea medicilor veterinari este că pisicile trebuie tunse doar atunci când blana lor este intratabilă din cauza nodurilor sau are murdărie deosebit de rezistentă și nu există alte soluții de a o mai curăța.

Majoritatea oamenilor își tund pisicile pentru a scăpa de părul de prin casă. In special în perioada năpârlirii, când pisica își lansă blana și fire de păr peste tot. Acest lucru este benefic pentru pisică.

In plus, pisicile pot suferi teribil de cald în zilele de vară. Probabil ați observat de multe ori cum o pisică se târâie prin casa în căutarea unui colț răcoros, întinzând-se pe gresie. Tunsul reprezintă un avantaj și pentru pisică, în acest caz. Suportă mult mai bine zilele călduroase de vară, devine activă, jucăușa și nu o să mai lenevească toată ziua.

Ce rase de pisici trebuie tunse

Pentru anumite rase precum: persane, maine coon, norvegiana, angora, birmaneze etc. tunsul parului este indispensabil.

Pisica la tuns
Pisica la tuna. Înainte si după tunsoare

Aceste pisici nu se pot menține curate și cu părul în ordine, au nevoie de operații de îngrijire efectuate zilnic de proprietar și periodic de către profesionist.

Pe de altă parte, nu este bine să tundem pisicile în anotimpul rece sau spre finalul verii. Cei mai mulți stăpâni de feline fac această procedură o dată pe an, primăvara, iar dacă este cazul mai poate fi tunsă și în iunie, mai ales că în ultimii ani toamna a devenit mai călduroasă și mai lungă.