Sari la conținut
Home » Ponturi să scapi de părul de animale din casă

Ponturi să scapi de părul de animale din casă

De ce pisica are tendința să astupe hrana?

Ponturi să scapi de părul de animale din casă. Dacă observi că părul patrupedului tău se găsește pretutindeni în ultima vreme, nu este doar imaginația ta!

Atât câinii, cât și pisicile pot trece printr-o perioadă de năpârlire abundentă primăvara, din cauza temperaturilor mai calde care semnalează că este timpul să-și schimbe blana mai groasă de iarnă.

Ponturi să scapi de părul de animale din casă

Pentru a gestiona eficient această problemă și a proteja mobilierul și podeaua, iată câteva sfaturi utile:

Protejează zonele preferate ale animalului de companie: Dacă patrupedul tău are un loc preferat pe pat, canapea sau covor, poți proteja aceste zone cu o pătură pentru animale de companie, care poate fi spălată la mașina de spălat o dată pe săptămână. Astfel, vei reduce acumularea de păr și vei prelungi viața mobilierului și a covorului. Nu uita să speli frecvent și patul animalului pentru a îndepărta părul.

Folosește o mănușă de cauciuc: Cu ajutorul unei mănuși de cauciuc, poți aduna rapid părul de pe diferite suprafețe. Părul se va agăța de mănușă și poate fi eliminat ușor. Există diverse tipuri de mănuși disponibile în magazine fizice și online, așa că poți încerca mai multe până găsești una care să funcționeze cel mai bine pentru tine.

Rolele de scame: Aceste role sunt eficiente pentru îndepărtarea părului de animale de pe haine sau alte suprafețe textile. Păstrează mereu una la îndemână și utilizeaz-o frecvent. Dacă nu ai una la îndemână, poți face una folosind o rolă de vopsea mică și bandă adezivă. Înfășoară banda în jurul rolei astfel încât partea lipicioasă să fie orientată spre exterior.

O metodă rapidă și simplă este să folosești o șosetă veche întoarsă pe dos

Piatra ponce și racleta: Pentru suprafețele mai dificil de curățat, cum ar fi tapițeria mașinii, poți utiliza o piatră ponce pentru a îndepărta firele de păr mai încăpățânate. Racleta poate fi, de asemenea, un instrument eficient pentru a strânge părul de pe covoare. Trece-o ușor peste suprafață și adună firele de păr la final.

Șosete vechi: O metodă rapidă și simplă este să folosești o șosetă veche întoarsă pe dos. Pune-o pe mână sau pe picior și șterge cu ea zonele în care se adună părul de la câine sau pisică. Umezirea ușoară a șosetei poate ajuta la captarea mai eficientă a firelor de păr.

Pentru a reduce căderea excesivă a părului la patrupedul tău în general, este important să acorzi atenție alimentației sale. Asigură-te că hrana pe care o primește este de înaltă calitate, bogată în vitamine și minerale, deoarece acest aspect poate influența cantitatea de păr pierdută, potrivit clickpentrufemei.ro.