Sari la conținut
Home » Trebuie să stii! Ce se întâmplă dacă mergi cu animalul de companie pe litoral.

Trebuie să stii! Ce se întâmplă dacă mergi cu animalul de companie pe litoral.

Trebuie să stii! Ce se întâmplă dacă mergi cu animalul de companie pe litoral. Dacă îți iubești foarte mult animalul de companie, dacă îl consideri un membru al familiei și nu poți să-l lași acasă când pleci în vacanță riști să întâmpini multe provocăriзайм безработным на карту сбербанка. Totuși, în acest an,  s-au mai relaxat lucrurile pe litoralul românesc, dovadă că tot mai mulți hotelieri își lasă clienții să vină la mare cu animalele de companie.

Conform unui reportaj realizat de Stirile PROTV, de pildă, dacă aveți un cățel sau o pisică sub 5 kilograme, nu o să plătiți nimic la cazare. Pentru cei mai grasuți, sunt tarife de o zi. Pe de altă parte, tot de anul acesta puteți să mergeți și pe plajă, însotiți de companionii dumneavoastră, dacă strângeți în urma lor și aveți acceptul administratorilor.

Pre exemplu, Keanu este un superb exemplat de British Shorthair. Are trei ani iar stăpânii lui îl iau peste tot. Stăpânul lui povestește că acesta face parte din familie și îl acesta merge mereu cu ei.

Keanu a călătorit și cu avionul (vezi aici ce condiții trebuie să respecți pentru zborul cu avionul al animalului tău de companie), acesta vizitând deja Grecia, Spania și Italia. Kendu recunoaște că este puțin stresat la început, dar faptul că este împreună cu familșia se liniștește și se bucură de vacanță.

La același hotel, s-a cazat și Fifi, un bichon maltez. Nu este pentru prima dată la Mamaia. Nu îi place apa neapărat, dar se bucură de plimbările lungi.

 „A fost unul dintre motivele pentru care am ales locația asta, e foarte ok, ne-a acceptat cu ea și mi se pare o dovadă de civilizație să fie și în România mai multe hoteluri pet friendly și terase și restaurante” a menționat stăpâna lui Fifi.

Proprietarul unui hotel din Mamaia spune că:

„Acceptăm animăluțele de companie până în 5 kg, am hotărât să nu fie nicio taxă. Pentru cei de peste 5 kilograme, cei de talie medie sau mare, este o taxă de 100 de lei în fiecare zi.”

Turiști ceva mai excentrici și animalele lor de companie

Există și turiști care călătoresc cu animale de companie ceva mai neașteptate:

„Am avut un cuplu care participa la un concurs cu un șarpe și chiar am fost și noi surprinși și stăteam pe lângă ei. Au mai venit cu peruși, cu un papagal din acela vorbitor.”

De anul acesta cățeii au acces pe plajele din România, acolo unde administratorii permit asta. Acum animalele de companie se pot bucura din plin de valurile mării.

Managerul unei plaje confirmă că nu are ceva împotrivă ca turiștii să vină cu animaluțele pe plajă dacă își asumă și responsbilitatea lor:

„E un plus pentru noi să avem bucurie pe plajă și animăluțele aduc bucurie pe plajă, clar contează mărimea cățelului, trebuie să fim și safe, adică cine vine cu ele trebuie să aibă grijă de animăluțe.”

Aproape 20% dintre hotelurile de pe litoralul românesc acceptă animale de companie, iar numărul acestora ar putea să crească, mai ales că exista cerere.

Totuși, trebuie să precizăm că cei care nu își țin animalele în lesă și nu au pungi să strângă în urma lor riscă amenzi între o sută și zece mii de lei. În extrasezon câinii pot fi plimbați oricum pe plajă.