Sari la conținut
Home » Tragedie în lumea animalelor. Experții sunt disperați: „Ne aflăm în pragul unei catastrofe”

Tragedie în lumea animalelor. Experții sunt disperați: „Ne aflăm în pragul unei catastrofe”

”Ne aflăm în pragul unei catastrofe. Sunt mii de pui de focă născuţi prematur şi care mor repede. Asta se întâmplă anual, dar niciodată cu o astfel de amploare”, potrivit organizaţiei Ocean Conservation Namibia (OCN), transmite Reuters.

O rețea de televiziune a surprins câteva imagini halucinante. Trupurile unor pui de focă zăceau fără suflare pe o plajă. Din nefericire, nu sunt puține, așa cum erau obișnuiți experțiii, sunt mii de animale moarte. Tragedia s-a produs pe o coastă a Namibiei, în Peninsula Pelican Point.

Experții sunt de părere că cea mai probabilă cauză este foametea. Principala sursă de hrană pentru foci o reprezintă peștii, care nu se mai găsesc în zona Pelican Point. Alte motive ar putea fi toxinele din apă sau apariția diverselor boli. Cercetătorii au anunțat, în urma acestei tragedii, că vor colabora cu Ministerul Pescuitului pentru a efectua teste.

O astfel de tragedie a mai avut loc în anul 1994, când o treime din populația de foci de la Pelican Point a dispărut din cauza lipsei de hrană.