Sari la conținut
Home » Topul celor mai mari specii de urși! În ce regiuni ale lumii se găsesc aceste animale

Topul celor mai mari specii de urși! În ce regiuni ale lumii se găsesc aceste animale

Din cuprinsul articolului

În timp ce nouă, oamenilor, ni se pare că toți urșii sunt uriași. Însă, v-ați întrebat vreodată care sunt cei mai mari urși din lume? Iată 3 dintre cei mai mari urși de pe pământ.

Ursul polar este cel mai mare urs din lume, deși a fost o cursă strânsă cu ursul Kodiak; o subspecie de urs brun care își are casa doar în Alaska. Ursul polar a ieșit învingător în această cursă, cântărind între 900 și 1.500 de kilograme și având o lungime de 2 până la 3 metri. Aceste creaturi frumoase și exotice locuiesc în nordul Canadei, Alaska (SUA), Groenlanda, Norvegia și Rusia. Din nefericire, se află într-un moment critic al existenței lor și, la fel ca prea multe alte animale, au un statut de conservare IUCN de Vulnerabilitate. Se hrănesc în principal cu foci arctice, motiv pentru care pierd în fața ursului Kodiak pentru cel mai mare carnivor terestru.

Ursul Kodiak


Ursul Kodiak trăiește în arhipelagul Kodiak din Alaska. Acest uriaș cântărește între 500 și 700 de kilograme pentru femele și între 800 și 1.400 de kilograme pentru masculi. În mod surprinzător, există unele asemănări genetice între ursul Kodiak și alți urși bruni care se găsesc în estul Rusiei. Cu toate acestea, ursul Kodiak poate revendica cu încredere titlul de cel mai mare carnivor terestru din lume, existând în principal cu somon de râu, afine de munte și resturi de animale.

Urșii grizzly


Urșii grizzly, cunoscuți cu denumirea științifică (Ursus arctos horribilis), au o cocoașă destul de distinctivă pe umeri și gheare cu o lungime de aproximativ cinci până la patru centimetri. Atât cocoașa, cât și ghearele sunt caracteristici asociate cu remarcabila capacitate de săpătură a ursului grizzly. Deși grizzly sunt frecvent de culoare maro închis, aceștia pot varia de la crem foarte deschis la negru. Își primesc numele de la firele lungi de păr de pe spate și umeri, care au adesea vârfuri albe și care le dau urșilor un aspect „grizzly”. Denumirea științifică corectă a speciei este „urs brun”, dar numai urșii de coastă din Alaska și Canada sunt numiți astfel, în timp ce urșii din interiorul țării și cei care trăiesc în cele 48 de state inferioare sunt numiți urși grizzly.

Urșii grizzly sunt omnivori, iar dieta lor poate varia foarte mult. Mănâncă semințe, fructe de pădure, rădăcini, ierburi, ciuperci, pești cerb, elani, animale moarte și insecte. La sfârșitul verii și începutul toamnei, urșii grizzly intră în stadiul de hiperfagie, o perioadă de 2 – 4 luni în care își măresc aportul caloric pentru a adăuga greutate pentru hibernarea de iarnă. În această perioadă, pot adăuga mai mult de un kilogram pe zi. Ursul grizzly este cu adevărat un simbol maiestuos al sălbăticiei. Imens și puternic, masculii adulți cântăresc între 300 și 850 de kilograme; femelele între 200 și 450 de kilograme. Ei trăiesc în multe habitate diferite. Acest lucru îi face să fie ceea ce se numește o „specie umbrelă”, ceea ce înseamnă că atunci când îi protejăm pe ei și habitatul lor, protejăm și multe alte specii.