Sari la conținut
Home » Imagini superbe din Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina! Urșii au ieșit la plimbare

Imagini superbe din Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina! Urșii au ieșit la plimbare

  • de
Imagini superbe din Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina! Urșii au ieșit la plimbare.
„Aleea urșilor” a devenit din ce în ce mai aglomerată de o perioadă de timp! 
Datorită unei camere de monitorizare amplasată de specialiștii Romsilva, observăm noi imagini superbe cu urșii care se plimbă zi și noapte prin pădure. Așa cum suntem obișnuiți, cei de la Romsilva ne oferă imagini unice cu fauna din România, iar urșii din videoclipul de mai jos sunt de-a dreptul uimitori.
În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale.
Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina asigură faunei bogată toate condițiile de hrană, adăpost și liniște.
Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului Hunedoara, în zona Munților Șureanu, iar urșii au ieșit la plimbare.

Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor –Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri.
România are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Uniunea Europeană, urșii având habitatul în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.

Este un animal deosebit de puternic, aparținând familiei Urside, are un corp de până la 2,5 m lungime (subspeciile grizzly, Kodiak și ursul de Kamciatka), o înălțime la greabăn de până la 1,5 m și o greutate maximă de 600 kg (aceleași subspecii). Ursul brun poate trăi până la 30 de ani în natură și până la 50 de ani în captivitate. Este un animal plantigrad, iar ghearele nu sunt retractile, imprimându-se în mers odată cu talpa și degetele.

Ursul brun are o blană deasă, mult apreciată, cu două rânduri de peri, spicul și puful. Deși culoarea de bază este cea brun-cafenie, variațiile sunt deosebit de mari, de la urși roșcați la cei aproape negri.