Sari la conținut
Home » Urșii obișnuiau să mănance fructe, leșuri sau plante. Acum și-au schimbat dieta

Urșii obișnuiau să mănance fructe, leșuri sau plante. Acum și-au schimbat dieta

Urșii obișnuiau să mănânce fructe, leșuri sau plante. Acum și-au schimbat dieta în detrimentul dulciurilor. Mulți dintre ei preferă să dea fuga la magazinele de profil pentru o porție zdravănă de biscuiți, bomboane sau prăjituri.

Urşii au renunțat să se mai hrănească cu plante și leșuri primăvara și cu fructe. Acum dieta lor este bazată pe biscuiți, bomboane sau prăjituri.

În urmă cu câteva zile, de exemplu, un urs a fost surprins în timp ce stătea tolănit pe jos în interiorul unui magazin dintr-o benzinărie din California, ronţăia biscuiţi, ceva bomboane şi prăjituri.

De fapt, nu doar magazinul benzinăriei respective e frecventat de urşi. Iată-l pe unul la supermarket pe care îl consideră, pare-se “autoservire”!

O organizaţie neguvernamentală pentru protecţia animalelor sălbatice caută soluţii care să prevină interacţiunile dintre urşi şi oameni. Care pot avea urmări tragice…

Ann Bryant, BEAR League: „N-ar trebui ca urşii să poată ajunge atât de uşor în incinte unde cineva îi poate împuşca sau i-ar putea împuşca, atunci când sunt chemaţi, chiar cei de la Departamentul pentru controlul vieţuitoarelor sălbatice.”

Experţii spun că anumite soluţii de curăţare şi dezinfectare dau rezultate şi în privinţa descurajării urşilor, care încearcă să intre în magazine, în căutare de mâncare. De asemenea, recomandă dezactivarea uşilor cu senzori, care se deschid automat. Asta mai ales după lăsarea întunericului, potrivit Pro TV.