Sari la conținut
Home » Top 6 cele mai inteligente rase de câini. Cățelul tău se află printre ele?

Top 6 cele mai inteligente rase de câini. Cățelul tău se află printre ele?

Top 6 cele mai inteligente rase de câini. Cățelul tău se află printre ele. Openbeta.komunomo.com a conpilat un top 6 al celor mai inteligente rase de câini, in ordine inversa, acesta fiind ocupat de Ciobanescul de Shetland .

Shetland Collie/Ciobanescul de Shetland -originar din insulele Shetland din Scotia, este caracterizat in primul rand de energie. Fiind in trecut un caine care pazea turmele de oi, este foarte atent si are grija ca stapanii sai sa fie in siguranta mereu. Iubeste sa fie prins in activitati diverse care sa-i solicite energia si inteligenta. Invata de asemenea comenzi foarte usor.

5. Doberman Pinscher. Un excelent caine de paza. Aceasta este prima impresie pe care ti-o lasa aceasta rasa canina, din cauza aspectului zvelt si puternic. Anul 1890 a marcat aparitia oficiala a rasei Doberman, denumirea fiind inspirata chiar din cel care si-a propus initial sa creeze acest tip de caine de paza: Karl Dobermann. De atunci, a fost folosit in operatiuni militare si politienesti datorita curajului si energiei sale. Insa, prin dresaj adecvat, poate fi un excelent paznic si intr-o familie.

4. Golden Retriever. Originar din Anglia, Golden Retriever-ul este un caine excelent pentru familii datorita sociabilitatii, energiei si loialitatii sale. Este folosit, de asemenea, ca insotitor pentru persoane nevazatoare, dar si in operatiuni de salvare. Este un caine afectuos, care se bucura de compania copiilor, si se intelege bine si cu alti caini.

3. Ciobanesc German. Cred ca majoritatea oamenilor atunci cand aud de ciobanescul german se gandesc automat la filmele politiste. Si pe buna dreptate aceasta rasa canina deosebit de loiala, echilibrata si curajoasa, este folosita adesea in misiuni ale politiei, in operatiuni militare si in salvamont. Sunt caini utilitari care, daca sunt dresati si crescuti adecvat, isi vor canaliza perseverenta catre cauze nobile.

2. Pudel Aceasta rasa de caini este una dintre cele mai populare. Este cunoscut mai degraba pentru aspectul elegant, decat pentru calitatile sale. Totusi, acest caine pentru a carui origine inca se mai poarta polemici intre Germania si Franta, a fost folosit ca recuperator din apa. Este un bun paznic, maleabil, iubeste compania oamenilor si participa activ la orice joc creativ.

1. Border Collie Acest caine este originar din Marea Britanie unde era folosit in supravegherea turmelor de oi. Acesta este motivul pentru care agilitatea inca ii caracterizeaza. Sunt caini foarte activi, dornici de invatare si receptivi. Stapanul ideal pentru ei este omul activ si pozitiv, care nu-i va lasa sa se plictiseasca.