Sari la conținut
Home » Cele mai ușoare de dresat rase de pisici. Este mâțul tău una din ele?

Cele mai ușoare de dresat rase de pisici. Este mâțul tău una din ele?

sursă foto: wonder.ro

Cele mai ușoare de dresat rase de pisici. Inteligența pisicilor nu se măsoară în funcție de cât de repede o pisică poate citi o carte, ci de cât de bine pot fi dresate, de interacțiunea lor cu alte animale și de capacitatea lor de a se adapta la medii noi.

Iată mai jos cele mai inteligente rase de pisici.

Cele mai ușoare de dresat rase de pisici: Abisinian

Pisicile Abisiniene sunt foarte încrezătoare în ele însele și posedă un aer de superioritate în ceea ce le privește. Le considerăm inteligente, deoarece le place să interacționeze cu stăpânii lor și par mai fericite atunci când sunt stimulate mental.

Siameză

Pisicile siameze sunt poate cele mai inteligente dintre toate. Ele fac mereu năzbâtii, natura lor curioasă făcându-le să exploreze fiecare colț al casei.

Este posibil ca această rasă să răspundă mai bine decât altele la dresaj. Mulți proprietari raportează că pisicile lor siameze pot face trucuri.

Bengal

O pisică Bengal
O pisică Bengal bucurându-se de atenția stăpânului său

Aceste pisici sociabile se bucură de interacțiunea umană, ceea ce poate fi un semn de inteligență. Adesea ne vor „vorbi” cu mieunatul lor pițigăiat.

Le place să sară și să se cațere în timp ce își explorează împrejurimile. Mulți proprietari de Bengal au raportat că pisica lor se bucură de apă și a învățat să se joace de-a prinderea.

Burmeză

Pisicile birmaneze sunt adesea descrise ca având o personalitate asemănătoare cu cea a unui câine, cu dragostea lor pentru interacțiunea cu oamenii și un nivel ridicat de inteligență.

Sunt pisici foarte sociabile, care se simt cel mai bine alături de tine și care au parte de toată atenția ta.

Interacționează bine cu copiii și cu câinii, ceea ce poate fi, de asemenea, un semn de inteligență.

Cele mai ușoare de dresat rase de pisici: Cornish Rex

Cornish Rex este o rasă inteligentă și curioasă care va explora fiecare centimetru din casa ta, dacă îi permiți.

Le place foarte mult să se joace și să interacționeze cu oamenii, așa că fiți pregătiți să aveți o pisică care vă va bate la cap pentru atenție.

Savannah

Pisicile Savannah sunt foarte active și multe dintre ele păstrează o latură sălbatică în temperamentul lor.

Acest lucru le face să fie foarte inteligente și să aibă nevoie de multe sesiuni de joacă și/sau plimbări în lesă pentru a le menține stimulate mental/.

Scottish Fold

Un Scottish Fold
Un Scottish Fold care stă nedumerit

Scottish folds se bucură de jucării care le testează capacitatea mentală, cum ar fi jucăriile tachinare sau jucăriile puzzle, potrivit omlet.co.uk.

Le place să interacționeze cu stăpânii lor și se bucură de atenția ta. Această rasă de pisici vă va cere un joc sau două atunci când veniți acasă de la serviciu pentru a-și satisface plictiseala.