Sari la conținut
Home » Cercetătorii au găsit cheia! Sunt sau nu inteligenți câinii? Cinci abilități incredibile…

Cercetătorii au găsit cheia! Sunt sau nu inteligenți câinii? Cinci abilități incredibile…

Cercetătorii au găsit cheia! Sunt sau nu inteligenți câinii? Cinci abilități incredibile…Câinii sunt la fel de inteligent ca și copiii. Uite cinci abilități incredibile pe care le au patrupezii.După nenumărate studii, psihologii animalelor au arătat că inteligența câinelui este echivalentă cu cea a unui copil de aproximativ doi ani. Cel mai amplu studiu realizat în 2009 a demonstrat acest lucru. Așadar, câinii pot înțelege până la 250 de cuvinte și gesturi. Și mai surprinzător, câinii pot număra până la cinci și chiar pot face exerciții de matematică simplă.Un alt fapt interesant, despre câini este că ei pot experimenta gelozia. Sentimentul care apare atât de puternic la om, se declanșează în anumite situații și la animale.Un studiu din 2012 a examinat comportamentul câinilor față de oameni în suferință, care nu erau proprietarii lor. Specialiștii au ajuns la concluzia că animalele prezintă un comportament asemănător empatiei umane. Specialiștii au numit-o „contagiune emoțională”. Un tip de comportament prezent în trăirile interioare ale câinilor.Cercetătorii au găsit cheia! Cinci abilități incredibile pe care le au câinii! Empatia, percepția vizuală a stăpânului, simțul, înțelegerea și gelozia Cel mai bun prieten al omului este un animal special, care are anumite abilități față de celelalte animale, potrivit uzp.org.ro.

1.Câinii sunt capabili de empatie

Empatia. Câinele este capabil să înțeleagă realitatea prin ochii stăpânului său și astfel sentimentele de iubire sau ură sunt transferate dintre om spre animal.De exemplu căscatul de la om la câine. Cercetătorii au constat cu stupoare că cel mai bun prieten al omului percepe această stare foarte bine. Când stăpânul cască, câinele este capabil de empatie și astfel senzația de oboseală este transmisă și lui.

2.Câinele înțelege percepția vizuală a stăpânului

Cercetătorii au decis să efectueze un experiment. Într-o cameră au așezat două jucării identice în părți opuse. Omul privea o anumită jucărie și îi ordona câinelui s-o aducă. De fiecare dată, câinele aducea jucăria spre care privea stăpânul său. Acest experiment a fost repetat de nenumărate ori, în diferite condiții și de fiecare dată rezultatele au fost aceleași. Concluzia specialiștilor a fost că cel mai bun prieten al omului poate să perceapă realitatea stăpânului său.

3.Câinele simte că stăpânul său știe mai mult decât el

Atunci când stăpânul consumă anumite alimente care îi produc o anumită plăcere, câinele va cere întotdeauna și el o bucată. Acest fenomen se produce în condițiile în care castronul câinelui este plin cu mâncarea sa preferată. Acest sentiment este perceput de câine și din această cauză vrea să guste și el din respectivul aliment.

4.Câinele înțelege ceea ce îi arată stăpânul său

Este incredibil dar adevărat. Câinele va înțelege întotdeauna ceea ce îi vei arăta cu degetul.  Nu se cunoaște motivul acestui aspectul vizual, dar în momentul în care îi vei indica cu degetul un anumit obiect, câinele se va uita cu atenție la el.

5. Câinele este gelos

Cercetătorii au împărțit sentimentele în două categorii: emoțiile primare, cum ar fi frica și furia, și emoțiile secundare, cum ar fi vina sau invidie, care necesită conștiința de sine. Câinele este capabil să dezvolte toate aceste emoții, care sunt oferite un hormon numit oxitocina. Ori de câte ori stăpânul oferă mai multă dragoste altui animal, câinele începe să se agite și devine gelos.