Sari la conținut
Home » Cele mai neînfricate rase de câini din lume. Trăsăturile care definesc curajul patrupezilor

Cele mai neînfricate rase de câini din lume. Trăsăturile care definesc curajul patrupezilor

Atunci când stabiliți ce rasă de câine vi se potrivește, poate doriți să luați în considerare o varietate de trăsături. Vă puteți gândi la temperament, la nivelul de energie sau la climă, de exemplu. Unii caută un câine care este curajos, neînfricat și protector .

Trăsăturile care ies în evidență la rasele de câini curajoși ar putea părea destul de clare. Un patruped curajos este încrezător, puternic și capabil să rămână calm sub presiune. Ei vor alege să înfrunte un agresor în cazul în care simt că siguranța ta este amenințată.

Ce face ca un câine să fie curajos?

Vor sta alături de tine, dând dovadă de cea mai mare loialitate. Acești câini sunt protectori și sunt niște gardieni excelenți. Deși o estetică impunătoare poate fi atractivă în plus, curajul stă în inimă.

Bouvier des Flandres

Crescuți inițial pentru a fi câini de fermă versatili, acești căței belgieni sunt, de asemenea, cunoscuți pentru că lucrează cu armata în țara lor natală.

Bouvier des Flandres are o voință puternică, este agil și atletic. De asemenea, sunt incredibil de loiali față de companionii lor umani. Aceste trăsături îi fac să fie niște protectori excelenți.

Rottweiler

Cu un fizic impunător și un lătrat zgomotos, câinele Rottweiler emană un aer de forță. De asemenea, sunt extrem de iubitori cu familiile lor. Lipsa lor de teamă îi plasează în fruntea listei de câini curajoși.

Sunt incredibil de puternici, ceea ce poate fi un factor important atunci când se caută cele mai curajoase rase de câini. Totuși, acest lucru vine cu o mare responsabilitate în ceea ce privește dresajul.

Presa Canario

Presa Canarios sunt recunoscuți prin maxilarul lor larg și capul puternic și pătrat. Deși la prima apariție pot părea descurajatori, sunt foarte docili cu familia lor. Această rasă de câini curajoși este neîncrezătoare față de străini, dar ar trebui să accepte străinii dacă stăpânul lor o face.

Rasa impune atenție și ar fi probabil un factor de descurajare pentru orice intrus. Cu toate acestea, natura lor iubitoare îi face să fie o achiziție excelentă pentru casa dumneavoastră. La fel ca multe alte rase de câini cu voință puternică, Presa Canario are nevoie de mult antrenament. Socializarea timpurie este o necesitate.

Ciobănesc german

Adesea folosiți ca animale de serviciu, în armată sau ca și câini de muncă, patrupedul din rasa Ciobănesc german sunt amestecul perfect de iubire, curaj și forță. Sunt incredibil de inteligenți, ușor de dresat și cunoscuți pentru loialitatea față de stăpânii lor.

De natură rezervată, Ciobanii germani sunt ușor de abordat și atenți cu familia lor. Dacă sunt amenințați, pot fi curajoși și protectori, ceea ce îi face să fie niște câini de pază excelenți.

Doberman Pinscher

Doberman Pinscherul Doberman este originar din Germania, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Crescuți inițial ca câini de pază, acești căței neînfricați sunt puternici și inteligenți. Doberman Pinscherii Doberman au nevoie de o bună parte din socializare, deoarece nu sunt cunoscuți ca fiind încrezători față de alți câini sau străini.

Cu toate acestea, această rasă este incredibil de afectuoasă cu familia lor.Cu un dresaj adecvat, această rasă curajoasă poate fi o achiziție excelentă pentru casa dumneavoastră.

Akita

Akita este o rasă de câine mare și puternic, cu un aspect elegant și regal. Crescut inițial pentru paza regalității și a nobilimii în Japonia feudală, Akita este cunoscut pentru natura sa loială și protectoare.

Nu se sperie ușor, ceea ce îi face să fie niște paznici de familie excelenți. Cu un antrenament și o socializare adecvată, această rasă de câini nobili va fi un companion fidel.

Bullmastiff

Blânzi și ușuratici, Bullmastiffii sunt loiali familiilor lor și se descurcă de minune în casele cu copii. Ei pot fi precauți cu străinii și sunt gardieni neînfricați. Cu o constituție puternică, Bullmastiff-ul are un aspect formidabil.

Cu siguranță, acest lucru ar fi un mare factor de descurajare pentru potențialii intruși sau atacatori.

În timp ce aceste rase de câini curajoși sunt gardieni și tovarăși excelenți, este întotdeauna important să vă amintiți să adoptați mai degrabă decât să cumpărați. Loialitatea, puterea și lipsa de teamă sunt trăsături care se găsesc la mulți câini, inclusiv la rasele mixte, informează dogtime.com.