Sari la conținut
Home » Sunt păsările animale de companie potrivite pentru copii? Cele mai jucăușe specii

Sunt păsările animale de companie potrivite pentru copii? Cele mai jucăușe specii

Nume de păsări din cultura pop

Sunt păsările animale de companie potrivite pentru copii? Deși un animal de companie poate fi o modalitate excelentă de a învăța responsabilitatea și respectul față de animale, nu orice animal de companie este ideal pentru copii.

La această vârstă fragedă, copiii încă învață cum să navigheze în lumea din jurul lor. Ei sunt adesea gălăgioși și imprevizibili, creând o situație inconfortabilă pentru un nou animal de companie.

Acesta nu știe sau nu înțelege la ce să se aștepte. Acest lucru poate duce la rănirea copilului sau a noului animal de companie.

Sunt păsările animale de companie potrivite pentru copii? Răspunsul nu este atât de alb-negru.

Se îmbrățișează păsările de companie?

Unul dintre lucrurile pe care le iubim adesea în legătură cu petrecerea timpului cu un animal de companie este dragostea și afecțiunea pe care le împărtășesc.

Oamenii se gândesc la câini și pisici drăgălașe atunci când decid să se cuibărească alături de un animal de companie.

Dar acești prieteni blănoși nu sunt singurele animale de companie cărora le place să se ghemuiască cu oamenii lor. De fapt, unele specii de păsări prosperă datorită afecțiunii fizice.

Dar acest lucru nu este valabil pentru toate păsările. Dacă sunteți în căutarea unei păsări drăgălașe, va trebui să cercetați opțiunile disponibile.

Papagalii sunt binecunoscuți pentru personalitățile lor afectuoase. Atunci când se leagă de persoana lor, se bucură să își arunce dragostea petrecând timp cu tine.

Cu toate acestea, nu treceți cu vederea angajamentul semnificativ care vine odată cu creșterea unui papagal! Macawul scarlat, de exemplu, trăiește adesea între 50 și 75 de ani.

Însă, există rapoarte despre macaw care trăiesc mai mult de 100 de ani. De asemenea, cresc considerabil mai mari decât multe păsări de companie.

Acestea necesită mai mult spațiu pentru un habitat adecvat.

Alte păsări care sunt cunoscute ca fiind, de asemenea, drăgălașe includ:

  • Porumbeii
  • Canarii
  • Cocostârci
  • Cockatiels
  • Conurii
  • Papagali
  • Porumbei
papagalul gri african; sursă foto: E-vet.ro
Papagul gri-African, sursă foto: E-vet.ro

Care este cea mai bună vârstă pentru a cumpăra o pasăre?

Este timpul să vă gândiți la ce etapă a vieții este cea mai bună pentru a face acest pas. Pentru majoritatea copiilor, se recomandă să așteptați până când copilul dumneavoastră are cel puțin 6-8 ani.

Dar nu există o vârstă garantată când un copil este pregătit. În schimb, aceasta va depinde de copilul dumneavoastră și de nivelul său de maturitate.

Păsările sunt fragile și se pot răni cu ușurință dacă copilul dumneavoastră le ține sau se joacă cu ele în mod brutal. În plus, trebuie să vă gândiți dacă copilul dumneavoastră este pregătit să își asume o parte din responsabilitatea îngrijirii noului animal de companie, cu excepția cazului în care sunteți pregătit să vă asumați singur toată această muncă.

De exemplu, cușca unei păsări trebuie curățată cel puțin o dată la 2-3 zile, inclusive zona din jur.

Sunt păsările animale de companie bune?

Pentru fiecare expert în păsări pe care îl întrebați, veți primi un răspuns diferit la această întrebare. De ce? Pentru că este deschisă la interpretări.

Fiecare specie de pasăre este cunoscută pentru un set de trăsături de personalitate. Conurul auriu este cunoscut pentru faptul că este jucăuș, prostuț, prietenos și energic, conform petguide.

Dar acest lucru nu înseamnă că nu există Conuri Aurii care sunt puțin mai liniștiți sau mai rezervați. Trebuie să vă faceți timp să întâlniți pasărea în cauză și să aflați despre trăsăturile lor individuale de personalitate.

În general, aceste păsări necesită mai puțină întreținere decât păsările mai mari și sunt mai ușor de îngrijit. Multe dintre ele sunt, de asemenea, prietenoase.

Acest lucru înseamnă că sunt mai deschise și acceptă mai ușor atenția pe care un copil va dori să le-o acorde.