Sari la conținut
Home » Studiul, demontat de specialişti: Pisicile se pot infectate cu noul virus? Ce este GREȘIT

Studiul, demontat de specialişti: Pisicile se pot infectate cu noul virus? Ce este GREȘIT

Studiul, demontat de specialişti! Odată cu răspândirea noului coronavirus, oamenii de știință încearcă să afle mai multe despre coronavirus și să reducă dimensiunile epidemie, iar noul studiu este extrem de controversat. Practic, cercetătorii chinezi spun că nu doar oamenii se pot îmbolnăvi, ci şi pisicile. Ele se pot infecta cu acest virus invizibil şi pot transmite virusul de la una la alta.”Pisicile sunt susceptibile la infecţia cu COVID-19, boala creată de coronavirusul numit SARS-COV-2. Ba chiar mai rău, ele pot transmite boala de la una la alta. Nu au arătat, însă, niciun semn de boală”, indică studiul, conform CNN.

Studiul, demontat de specialişti. Ce este GREŞIT

Experimentul de laborator foloseşte un scenariu complet nerealist, spun experţii. Ei arată că pisicile au fost expuse la doze extrem de mari ale virusului direct în nări. Experimentul a fost făcut pe pisici domesticite, în vârstă de 8 luni. Însă pisicile din casele noastre, spun experţii, nu ar fi niciodată atât de expuse la virus.

„Cantitatea de virus pe care au primit aceste pisici este mai mare decât cea cu care se infectează un om. Deci este o circumstanţă artificială şi, practic, nu ştim ce se întâmplă în natură”, a explicat dr. William Schaffner, profesor de Boli Infecţioase la Universitatea din Nashville, SUA.

Două din cele cinci pisici din experiment au fost eutanasiate la şase zile după infectare, iar cercetătorii au găsit particule de virus în căile lor respiratorii.Celelalte trei pisici au fost puse în cuşcă cu alte trei pisici neinfectate. Una din cele trei pisici sănătoase a fost testată pozitiv pentru infecţie cu coronavirus, însă celelalte nu.