Sari la conținut
Home » Toate pisicile din Marea Britanie, la un pas de a fi ucise. Puțin le-a lipsit autorităților britanice să elimine toate felinele

Toate pisicile din Marea Britanie, la un pas de a fi ucise. Puțin le-a lipsit autorităților britanice să elimine toate felinele

stirileprotv.ro; psisicile din Marea Britanie la un pas să fie ucise la începutul epidemiei de Covid

Guvernul britanic a luat în considerare uciderea tuturor pisicilor la începutul pandemiei Covid-19, potrivit unui fost ministru. Lordul Bethall, care a condus NHS Test ( NHS – sistemul de sănătate britanic), a explicat că se știa atât de puțin despre virus în primele zile încât existau îngrijorări cu privire la posibilitatea ca acesta să fie transmis de animalele de companie. 

Acest lucru a făcut ca miniștrii să fie nevoiți să se gândească la unele idei înfiorătoare atunci când virusul a izbucnit pentru prima dată în 2020, printre care uciderea tuturor pisicilor.

Pisicile din Marea Britanie la un pas să fie ucise din cauza epidemie de coronavirus

„Ceea ce nu ar trebui să uităm este cât de puțin am înțeles despre această boală. A existat un moment în care nu știam foarte clar dacă animalele de companie ar putea transmite boala. De fapt, la un moment dat, a existat ideea că ar putea fi nevoie să cerem publicului să extermine toate pisicile din Marea Britanie. Vă puteți imagina ce s-ar fi întâmplat dacă am fi vrut să facem asta?”a declarat Lordul Bethall.

O situație similară s-a produs într-o altă parte a lumii. La sfârșitul lunii februarie 2020, Departamentul pentru Agricultură, Pescuit și Conservare (AFCD) din Hong Kong a declarat că probele prelevate de la un câine indicau fapul că acesta a fost „pozitiv” pentru noul coronavirus.

Animalele de companie pot contracta și alte virusuri cunoscute și, deși infecțiile pot deveni grave, nu s-a demonstrat că niciunul dintre ele nu se poate răspândi la oameni. „În prezent, AFCD nu are dovezi că animalele de companie pot fi infectate cu virusul COVID-19 sau că pot fi o sursă de infecție pentru oameni”, a declarat AFCD într-un comunicat.

Societatea pentru prevenirea cruzimii față de animale (SPCA) din Hong Kong a emis un avertisment similar. „Oamenii trebuie să diferențieze faptul că „a fi infectat” nu este egal cu a fi infecțios și capabil să răspândească virusul Covid-19″, a scris SPCA într-o postare pe Facebook.

Astfel de temeri au provocat incidente de violență față de animalele din China, iar un oficial guvernamental local a postat anunțuri prin care i-a avertizat pe proprietarii de animale de companie să le țină în casă.

Câinii din Hong-Kong au intrat în vizorul autorităților

Un grup care și-a indicat numele ca fiind Administrația Construcțiilor Urbane a declarat că va începe să ucidă pisicile și câinii care se află în afara locuințelor pentru a preveni transmiterea bolii coronavirusului. De asemenea, un anunț a venit și din partea oficialilor orașului Hongjiang, din provincia Hunan, în care se precizează că animalele de companie din zonele publice sau animalele nesupravegheate vor fi ucise fără excepție.

Într-un alt județ din Zhejiang, o provincie cu cele mai multe infecții după Hubei, autoritățile au avertizat că acei câini care sunt găsiți în public vor fi exterminați, potrivit Reuters. Unii au mers chiar atât de departe încât au găsit măști minuscule pentru animalele lor de companie, a precizat agenția de presă.

„Sunt îngrijorat de faptul că patrupedul meu va fi urât de vecini”, a declarat Wang Fengyun din Beijinger, adăugând că, deși nu a găsit nicio protecție facială de calitate pentru animale, și-a confecționat singur una cu un pahar de hârtie, potrivit editioncnn.com.