Sari la conținut
Home » Soluții naturale pentru a ține țânțarii enervanți departe de câini. Remedii la îndemâna oricui

Soluții naturale pentru a ține țânțarii enervanți departe de câini. Remedii la îndemâna oricui

Deși vara este o perioadă minunată pentru a petrece în aer liber, există anumite dezavantaje care vin odată cu vremea frumoasă. Una dintre cele mai enervante părți ale verii este revenirea țânțarilor. Poate că nu vă dați seama, deoarece corpul său este protejat de un strat gros de blană, dar țânțarii pot fi la fel de deranjanți pentru câine la fel ca și pentru dumneavoastră.

Pe lângă faptul că vă mușcă câinele, țânțarii pot fi purtători de boli periculoase, în special de viermele inimii. Dacă doriți să vă protejați câinele de țânțari în această vară, luați în considerare unele dintre aceste produse și sfaturi de respingere a țânțarilor sigure pentru câini.

Soluții naturale pentru câini

Deși este posibil să puteți găsi repelenți comerciali împotriva țânțarilor care sunt comercializați pentru câini, există întotdeauna riscuri implicate atunci când folosiți spray-uri comerciale împotriva insectelor în jurul animalului de companie.

Dacă preferați să evitați în totalitate aceste riscuri, puteți crea propriul repelent de țânțari pentru câini cu lămâi și apă. Lămâia este un repelent natural pentru insecte datorită mirosului său puternic, deși, acest miros deranjează țânțarii, patrupedul va mirosi foarte frumos. Pentru a vă crea propriul repelent de țânțari, urmați pașii de mai jos:

Tăiați o lămâie proaspătă în două și frecați fructul pe blana câinelui dumneavoastră.
Evitați ca sucul de lămâie să ajungă în nasul, urechile sau ochii câinelui și aveți grijă în jurul rănilor și tăieturilor deschise. Ca o alternativă, puteți crea și un spray pentru respingerea țânțarilor pentru câinele dumneavoastră:

Tăiați șase lămâi în jumătate și puneți-le într-un vas mare. Adăugați 1 litru (4 căni) de apă și aduceți lichidul la fierbere. Scoateți de pe foc și lăsați lămâia să se infuzeze în apa fierbinte timp de 2 ore, apoi lăsați-o la temperatura camerei.  Se strecoară pentru a îndepărta lămâile și orice pulpă. Turnați lichidul într-o sticlă cu pulverizator și stropiți-l cu generozitate pe blana câinelui, evitând fața acestuia. Repetați aplicarea la fiecare 2-3 ore dacă va sta afară toată ziua.

Prevenirea expunerii la țânțari

Dacă vă duceți câinele undeva unde este posibil să fie expus la țânțari, opțiunile enumerate mai sus vor fi utile pentru a le avea la îndemână. În curtea de acasă, însă, există câteva lucruri pe care ați putea dori să le faceți pentru a reduce numărul de țânțari care se adună acolo. Urmați aceste sfaturi pentru a vă asigura că curtea dvs. nu este atractivă pentru țânțari:
Îndepărtați din curteatot ceea ce ar putea aduna apă – țânțarii se înmulțesc în apă stagnantă, așa că, dacă nu există apă disponibilă în curte este puțin probabil ca ei să se adune acolo. Curățați-vă jgheaburile pentru a îndepărta resturile care s-ar putea aduna și înfundă burlanele. Udați-vă gazonul și grădina dimineața, astfel încât să se usuce pe parcursul zilei și să nu se adune apa.

Pe lângă aceste măsuri de precauție, ar trebui să evitați să vă scoateți câinele afară în timpul orelor de vârf ale țânțarilor – în zori, la amurg și seara devreme. Asigurați-vă că țineți ușile și ferestrele din casă închise (sau folosiți o plasă etanșă) pentru a împiedica țânțarii să intre în casă.

Aceste măsuri de precauție, combinate cu repelenți naturali pentru țânțari, ar trebui să fie adecvate pentru a vă proteja câinele de țânțari pe tot parcursul verii, potrivit petguide.com.