Sari la conținut
Home » Soluția pentru prevenirea furtului de pisici! Țara unde va deveni obligatorie microciparea felinelor

Soluția pentru prevenirea furtului de pisici! Țara unde va deveni obligatorie microciparea felinelor

Soluția pentru prevenirea furtului de pisici! Țara unde va deveni obligatorie microciparea felinelor.

Un nou proiect privind animalele din Marea Britanie!

Furtul de pisici este estimat a fi crescut cu peste 12% în ultimul an și doar în jur de 70% din pisicile de companie sunt microcipate în acest moment. Numărul pisicilor de companie din Marea Britanie este estimat la 12 milioane, un număr aproximativ egal cu al câinilor de companie, la o populație de aproape 67 de milioane de oameni.

Potrivit informațiilor bbc.co.uk,  ministrul mediului, George Eustice a atras atenția asupra unui nou proiect de lege privind bunăstarea animalelor de companie, ce urmează a fi dezbătut în viitorul apropiat de guvernul britanic. Măsura va fi monitorizată de veterinari și aplicată în aceleași condiții cum sunt aplicate la câini (rată de peste 90% a microcipării).

În caz contrar, deținătorii de pisici ar putea fi amendați cu 500 de lire sterline.

Microciparea obligatorie ar putea ajuta sanctuarele de animale să urmărească persoanele care își abandonează animalele de companie.

„Am adoptat regulamentul privind microciparea câinilor în 2016, așa că am așteptat multă vreme pentru pisici. Există aproximativ 2,6 milioane de pisici care nu sunt microcipate în Marea Britanie; aceasta înseamnă o mulțime de pisici care se rătăcesc fără identificare permanentă„, a spus la BBC Jacqui Cuff de la organizația de caritate Cats Protection.

Soluția pentru prevenirea furtului de pisici!

Legea va statua că animalele au capacitatea de a simți foamea și durerea și sunt conștiente de ceea ce li se întâmplă, iar legea se va aplica animalelor vertebrate.

Câinii și pisicile sunt cele mai numeroase animale de companie în UK.