Sari la conținut
Home » Șobolanii, o problemă globală! Lupta marilor orașe pentru a elimina invazia rozătoarelor

Șobolanii, o problemă globală! Lupta marilor orașe pentru a elimina invazia rozătoarelor

Șobolanii, o problemă globală! Lupta marilor orașe pentru a elimina invazia rozătoarelor.

Capcanele, otrava și pisicile au fost depășite în această problemă!

Problema șoarecilor și a șobolanilor afectează orice oraș din lume. Însă, în privința marilor orașe, această problemă devine din ce în ce mai presantă, iar autoritățile sunt nevoite să adopte măsuri cât mai ingenioase. Din cauza modului de înmulțire extrem de rapid, șobolanii au învins „clasicele” metode de luptă împotriva rozătoarelor, precum capcane, otravă sau chiar pisici.

De aceea, într-un oraș de top precum Paris, care atrage milioane de vizitatori anual, rozătoarele pun o mulțime de probleme.

Curățenia, cea mai simplă soluție?

Potrivit digi24.ro, se estimează că sunt doi șobolani pentru fiecare parizian. Din 2017, metropola are anual un buget de 1,6 milioane de euro pentru combaterea rozătoarelor. Din acești bani sunt puse capcane și sunt schimbate pubelele și coșurile de gunoi din oraș cu unele în care nu pot să intre dăunătorii. De asemenea, oamenii din parcuri sunt îndemnați să nu mai arunce mâncare pe jos.

În aceeași situație se află și New York. Pe lângă otrăvuri și capcane, în New York se încearcă și metode mai puțin obișnuite. De exemplu, se aruncă gheață carbonică, adică dioxid de carbon în stare solidă, în cuiburi, ca să asfixieze animalele.

Și în Chicago, alt oraș mare american invadat de șobolani, a ales să le aducă un prădător natural. Dar nu câini, ci pisici. Un adăpost de animale a eliberat 1.000 de feline pe străzi ca să atace rozătoarele și să le sperie.