Sari la conținut
Home » „Sărbătoarea cărnii de câine” continuă în China? Au găsit soluția pentru anularea acestui ”sălbatic” festival?

„Sărbătoarea cărnii de câine” continuă în China? Au găsit soluția pentru anularea acestui ”sălbatic” festival?

„Sărbătoarea cărnii de câine” continuă în China? Au găsit oare autoritățile soluția pentru anularea acestui ”sălbatic” festival?

În fiecare an, la sfârșitul lunii iulie, are loc „Sărbătoarea cărnii de câine”. Orașul Yulin, China, este cunoscut pentru acest sălbatic „festival”.

„Sărbătoarea cărnii de câine” continuă în China? În acest an, noul virus care s-a răspândit rapid în toată lumea ar putea salva câțiva câini de la moarte. Se pare că autoritățile au revenit, cel puțin theoretic, asupra legislației privind comerțul cu animale.

Un american, Jeffrey Bari, a reușit, lângă Beijing, să pună pe picioare un adăpost în care se aflăl 200 de câini care altfel ar fi sfârșit pe masa marelui popor chinez.

Așa zisa „Sărbătoare a cărnii de câine” din Yulin este  „inumană și barbară”, a declarant acest prieten al animalelor care se străduiește să găsească familii care să adopte acești câini, potrivit evz.ro.

„Sărbătoarea cărnii de câine” continuă în China? Militanții pentru drepturile animalelor salvează în fiecare an sute de câini din mâinile chinezilor, în cursul unor raiduri (deloc fără riscuri) în abatoare sau organizând interceptări ale camioanelor care transportă – în condiții infernale – patrupedele spre sudul țării, unde câinii sunt înfulecați în virtutea multimilenarei „civilizații” chineze.

Militanții îi acuză pe traficanții de carne de câine nu numai de capturarea câinilor pierduți, în scopul de a fi sacrificați, ci și că fură câini domestici pentru a-i vinde.

„Ai un sentiment de succes atunci când poți schimba soarta unui câine”, a spus o voluntară care lucrează într-un adăpost pentru câini.

Cu ochiul mereu pe Occident, din ce în ce mai mulți chinezi care locuiesc în zonele urbane, au descoperit, în sfârșit, că cel mai bun prieten al omului este un animal de companie, și nu un animal care se mănâncă.

Dar, în anumite regiuni ale țării, carnea de câine rămâne considerată ca foarte bună pentru sănătate.

Lovite de șocul epidemiei Covid-19, autoritățile chineze au votat o lege care interzice comercializarea și consumul de animale sălbatice.

Această lege nu se aplică în mod specific canidelor, dar ministerul chinez al agriculturii a reclasificat, în paralel, în această primăvară, câinii ca animale de companie.