Sari la conținut
Home » Salvarea unui pui de focă de pe un drum abandonat!

Salvarea unui pui de focă de pe un drum abandonat!

  • de

Salvarea unui pui de focă de pe un drum abandonat!

Toată întâmplarea a avut loc în Massachusetts, acolo unde a fost observat un pui de focă!

Toată întâmplarea a avut loc în Seabrook, Massachusetts, acolo unde un om a văzut ceva ciudat şi s-a oprit pentru a arunca o privire mai atentă. Cu toate acestea, pe măsură ce s-a apropiat, şi-a dat seama că ceea ce văzuse era de fapt un pui de focă care avea nevoie urgentă de asistenţă medicală.

„Puiul de focă a venit o dată cu valul de aluviuni, ca urmare a furtunii”, a declarat Ashley Stokes, manager de salvare la Seacoast Science Center (SSC), pentru The Dodo.

Puiul de focă avea doar 2 luni de viaţă şi exista pericolul major să fie lovit de o maşină.  Echipa de salvare a observat comportamentul animalului şi a înţeles rapid că nu ar mai fi supravieţuit de unul singur prea mult timp.

„Am putut observa imediat că el era pe cont propriu, atunci când am ajuns la locul cu pricina. Focile, de obicei, sunt foarte agresive când le abordezi”, a explicat Stokes. „Dar acest pui ne-a permis să ne apropiem de el şi să-l mutăm în cuşca de transport, fără incidente.”

Salvatorii au dus puiul de focă la National Marine Life Center, unde a primit numele Saco.

„Am realizat rapid că nivelul zahărului din sânge era extrem de scăzut şi că era deshidratat”, a spus Stokes. „Din fericire, radiografiile nu au dezvăluit vreo leziune gravă, aşa că priorităţile noastre sunt ca nivelul de zahăr din sânge să-şi revină la normal şi să fie hidratat, apoi să-l ajutăm să poată mânca din nou peşte proaspăt de unul singur”.

Focă
Focă

Acum, adorabilul pui de focă își va petrece următoarea perioadă într-un centru special amenajat pentru animale, iar ulterior va fi eliberat în sălbăticie.