Sari la conținut
Home » România are cele mai multe pisici pe cap de locuitor din Uniunea Europeană!

România are cele mai multe pisici pe cap de locuitor din Uniunea Europeană!

  • de
pisici

România are cele mai multe pisici pe cap de locuitor din Uniunea Europeană!

Românii preferă pisicile mai mult decât cățeii!

Potrivit unor studii recente, se pare că în una din două case din România există o pisică, ceea ce ne clasează pe primul loc în Uniunea Europeană în rândul iubitorilor de pisiciбыстрые займы онлайн без процентов срочно

Câinele este primul în topul prefeințelor românilor, 66% dintre aceștia alegând să adopte sau să cumpere unul. Pe locul al doilea se află pisicile, în procent de 58%, iar papagalii sau alte păsări ocupă cel de-al treilea loc, cu un procent de 12%.

11% dintre români au ales să cumpere un pește, în timp ce alți 8% preferă iepurele ca animal de companie. Broaștele țestoase au fost achiziținate de 4% dintre români, în timp ce 3% au ales hamsteri și 2% porcușori de Guineea.

Tot în acest an, o firmă australiană de asigurări a inventariat fiecare postare de pe Instagram etichetată #ilovedogs, #dogloversclub ori #doglovers – făcând același lucru și pentru pisici.

Compania afirmă că a folosit datele de localizare pentru a determina câte postări despre câini, respectiv pisici, au fost făcute în fiecare parte a lumii.

Studiul a constatat că pisicile sunt mai populare decât câinii în 91 de țări, iar câinii sunt mai populari în 76 de țări. De exemplu în SUA, Australia și Regatul Unit câinii sunt mai îndrăgiți, în vreme ce pisicile domină în China, Rusia și Canada.

„Câinii controlează totuși mai multe continente. Postările despre câini le depășesc pe cele despre pisici în America de Nord și Sud, Oceania și Africa, în vreme ce pisicile își adjudecă doar Europa și Asia”, a afirmat Budget Direct.

În Europa pisicile sunt cel mai iubite în Islanda (91,4%), Estonia (79,9%), România (74,2%), Finlanda (72,7%), Italia (72,5%), Polonia (72,2%) și Austria (70,4%). Țările europene în care câinii sunt mai iubiți sunt Andorra (85,8%), Serbia (77,4%), Monaco (77,2%), Slovenia (69,3%), Albania (62%), Regatul Unit (61,2%), Slovacia (60,9%), Muntenegru (60,1%) și Irlanda (59,6%), potrivit Rador.