Sari la conținut
Home » Revoltător! 1.000 și 1.500 lei amendă pentru cine plimbă animalul de companie prin Piatra-Neamț

Revoltător! 1.000 și 1.500 lei amendă pentru cine plimbă animalul de companie prin Piatra-Neamț

Revoltător! 1.000 și 1.500 lei amendă pentru cine plimbă animalul de companie prin Piatra-Neamț. După ce Timișoara a vrut să stabilească un regulament aberant pentru animalele de companie a venit acum rândul unui alt oraș.

Noul “Regulament privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică din municipiul Piatra Neamț” propus de primarul Carabelea și votat de majoritatea consilierilor locali din Piatra-Neamț, prevede la art 3:

ART3t.(l ) : Posesorii de animale de companie au următoarele obligații în timpul plimbării animalelor pe domeniul public:
b) să nu permită accesul animalelor de companie pe spațiile verzi din parcuri, grădini publice și cele aferente ansamblurilor de locuințe, în spațiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine și piețe de desfacere a produselor agroalimantare. Accesul cu animalele de companie va fi permis numai în spatiile special amenajate.

Așadar, cetățenii din Piatra Neamț au voie de azi înainte să meargă cu cățeii doar în propriile apartamente, curți sau în spațiile special amenajate pentru accesul cu animalele de companie doar că în Piatra-Neamț nu există astfel de spații.  Probabil unii consilieri locali nu au înțeles ce votează.

 

S-au păstrat valabile și restul regulilor cu punga pentru excrementele animalelor de companie, vaccinarea, lesa, botnița, etc doar că nu mai ai voie cu câinele decât în locurile special amenajate care… ghinion… nu există.

De azi înainte orice polițist local poate să amendeze dacă vede un posesor de câini plimbând câinele pe iarba de la bloc si din parcurile din Piatra Neamț.

La Timișoara decizia a fost atacată și s-a câștigat în instanța. Argumentul cu care s-au prezentat cei care au atacat decizia s-a bazat pe faptul că dreptul de folosinţă şi de dispoziţie poate fi limitat numai prin lege, de unde rezultă că limitarea din litigiu respectiv, făcută printr-un act administrativ autorităţii locale, este o limitare nelegală.

De asemenea, cei din Timișoara au arătat că orice proprietar are dreptul de a folosi apartamentul proprietatea exclusivă, precum şi cotele părţi care se află în proprietatea comună indiviză, fără ca acest drept să poată fi condiţionat de acordul altor proprietari vecini sau coproprietari asupra cotelor părţi indivize.

Deci, la Piatra Neamț, sunt șanse mari de câștig în instanță dacă Primăria și Consiliul Local vor fi chemate în judecată.