Sari la conținut
Home » Animale de companie salvate de polițiștii de la Protecția Animalelor! Câinii au fost abandonați în Piatra-Neamț

Animale de companie salvate de polițiștii de la Protecția Animalelor! Câinii au fost abandonați în Piatra-Neamț

  • de

Animale de companie salvate de polițiștii de la Protecția Animalelor! Câinii au fost abandonați în Piatra-Neamț.

Au fost salvați șase cățeluși!

Pe o stradă din Dumbrava Roșie, Piatra-Neamț, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, IPJ Neamț, au avut „surpriza” să găsească șase cățeluși abandonați. Apelul vine după ce în urmă cu trei zile, un localnic anunța autoritățile cu privire la doi pui de pisică abandonați în scara unui bloc.

Animalele se află acum într-un adăpost din Piatra-Neamț, aparținând unei asociații de protecție a animalelor.

“Poliția pentru protecția animalelor intervine în cazurile în care animalele se află într-o situație de pericol, ca urmare a unor infracțiuni sau contravenții, dar în aceste cazuri colegii noștri nu au putut rămâne impasibili la suferința micilor necuvântătoare. Reamintim pe această cale că abandonarea sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului constituie contravenție și poate fi sancționată cu amendă de la 1.000 la 3.000 lei conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor“, precizează Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Tot mai multe cazuri de abandon ne sunt prezentate în fiecare zi, însă odată cu apariția Poliției Animalelor și înăsprirea pedepselor, aceste cazuri ar trebui să se reducă semnificativ.

Animale de companie salvate de polițiștii