Din cuprinsul articolului
Rasa de pisici considerată „cea mai vorbăreață”. Majoritatea iubitorilor de animale știu și acceptă că pisicile pot interacționa cu ei și poartă ”veritabile discuții”. Dacă îți dorești o pisică care să-ți țină companie și cu care să „povestești”, mai ales dacă locuiești singur, există o rasă perfectă. Este prietenoasă, afectuoasă și foarte comunicativă.
Rasa de pisici considerată „cea mai vorbăreață”
Pisica siameză, originară din Thailanda, este cunoscută pentru natura sa „vorbăreață”. Este un animăluț de mărime medie, cu aspect elegant și blană superbă, de culoare deschisă, cu extremități închise la culoare.

Siameza are o personalitate puternică și, uneori, poate fi destul de capricioasă, însă creează o legătură profundă cu stăpânul. Iar ca să se facă înțeleasă, nu se sfiește deloc să fie vocală – un aspect de care orice viitor stăpân ar trebui să țină cont.
Pisica siameză nu este deloc adepta singurătății. Dacă se plictisește, poate începe să provoace mici pagube, doar ca să-și găsească ceva de făcut. Totuși, se adaptează ușor în aproape orice mediu, atâta timp cât are propriul ei spațiu.
Așa că nu e nicio problemă dacă alegi să ții o siameză în apartament. Important este să-i acorzi atenție zilnic și să te joci cu ea constant, pentru a-i menține echilibrul emoțional.
Costul și îngrijirea pisicii siameze
Dacă îți dorești o pisică siameză, este important să știi că prețul de achiziție al unui exemplar este cuprins între 600 și 1200 de euro, în timp ce costul anual pentru întreținere variază între 500 și 800 de euro.

Totuși, pisica siameză nu este un animăluț pretențios. Are nevoie, ca majoritatea pisicilor, de un periaj săptămânal, care ajută la menținerea blănii și pielii sănătoase și reduce riscul formării ghemotoacelor de păr în stomac.
În cazul pisicii siameze, e important să-i tai regulat ghearele, mai ales dacă nu are acces în aer liber. Zona ochilor și a urechilor trebuie și ea curățată frecvent, pentru a preveni acumularea de murdărie. Dacă se murdărește mai tare, o baie ocazională este permisă, dar doar dacă a fost învățată cu apa de mică și se folosește un șampon special pentru pisici.
De asemenea, o pisică siameză trebuie să aibă o dietă bazată pe proteine de înaltă calitate, grăsimi sănătoase, fibre și vitamine și minerale esențiale. Alimentele se aleg în funcție de vârstă, greutate și nivelul de activitate.