Sari la conținut
Home » Purici și paraziți. Scapă de musafirii nepoftiți ai pisicii

Purici și paraziți. Scapă de musafirii nepoftiți ai pisicii

Tratament pentru purici

Puricii pot provoca mâncărimi la pisoi. Pot răspândi boli și, dacă sunt foarte grave, pot provoca chiar pierderi grave de sânge (anemie) și boli.

Unele metode de îndepărtare a puricilor de pe animalele de companie, cum ar fi folosirea unui pieptene pentru purici și îmbăierea acestora, vor ucide doar puricii adulți de pe pisoiul dumneavoastră.

Nu împiedică puricii noi să sară pe el. Puricii au un ciclu de viață complex. Nu au nevoie să trăiască pe animalele de companie pentru a supraviețui sub formă de ouă, larve și pupe. Pot trăi în casa sau în curtea dumneavoastră.

Sfaturi pentru a scăpa de purici

Asigurați-vă că toate animalele de companie din casă sunt tratate împotriva puricilor. Încercați să gestionați paraziții din casă și din mediul înconjurător. Spălați lenjeria de pat în apă caldă cu săpun.

Toate acestea pot ajuta la reducerea transmiterii puricilor la pisoi. Dar când vine vorba de a scăpa de puricii aflați deja pe pisica, există câteva lucruri suplimentare de luat în considerare. Iată cum să tratezi un pisoi de purici.

1. Nu folosiți produse cu permetrină

Pisicile au de fapt o capacitate foarte slabă de a procesa anumite medicamente și substanțe chimice pe care oamenii și câinii le pot manipula cu ușurință. Capacitate slabă de procesare înseamnă că aceste substanțe pot fi toxice pentru pisici la doze foarte mici. Chiar dacă sunt perfect sigure pentru câini și oameni.

Unul dintre medicamentele cu care pisicile au probleme este permetrinul. Se găsește în multe medicamente pentru purici, deoarece este eficient. Cu toate acestea, deși este sigur pentru câini, este foarte toxic pentru pisici. Fiți extrem de atenți.Verificați produsele pentru purici eliberate fără prescripție medicală (OTC).

2. Nu folosiți uleiurile esențiale pentru purici pe pisoi și pisici

Capacitatea slabă a pisicilor de a procesa anumiți compuși înseamnă, de asemenea, că multe tipuri de uleiuri esențiale pot fi toxice pentru pisici, chiar și la doze și concentrații mici.

Multe tratamente naturale împotriva puricilor folosesc uleiuri esențiale deoarece acestea pot fi eficiente împotriva puricilor. Cu toate acestea, uleiurile esențiale pot fi foarte periculoase pentru pisici, așa că este mai bine să evitați aceste produse, în special pentru pisoi.

3. Căutați tratamente împotriva puricilor care sunt aprobate pentru pisoi

Cele mai bune opțiuni pentru a scăpa de purici la pisoi depind de vârsta și greutatea acestora. Un pisoi de 8 săptămâni cântărește doar aproximativ 0,6 kilograme.

Cele mai multe produse sunt sigure pentru a fi folosite la pisoi mai mari de 8-10 săptămâni sau peste 1,5-2 kilograme, dar fiecare produs este diferit. În mod obișnuit, produsele împotriva puricilor nu au fost testate pe pisoi mai mici decât atât, astfel încât acestea pot conține doze prea mari.

Citiți întotdeauna cu atenție avertismentele și instrucțiunile pentru a fi siguri că un produs împotriva puricilor va fi sigur și eficient pentru pisoiul dumneavoastră. Medicul veterinar vă poate ajuta, de asemenea, să găsiți produse pentru a scăpa de purici pe pisoiul dumneavoastră, indiferent de mărimea și vârsta acestuia.

4. Folosiți metode naturale pentru a scăpa de purici la pisicuțele foarte tinere

Există două modalități de a scăpa de purici pe pisoi care nu necesită utilizarea de produse împotriva puricilor: îmbăierea și pieptănarea puricilor.

Dar ambele tratamente scapă doar de puricii adulți care trăiesc pe pisoiul dumneavoastră. Nu vor împiedica puricii noi care trăiesc în mediul înconjurător să ajungă pe animalul de companie . Deși aceste metode nu sunt soluții pe termen lung, ele sunt sigure pentru pisicuțele foarte tinere și mici. Acestea nu pot folosi încă în siguranță produsele împotriva puricilor.

Utilizarea unui pieptene pentru purici: Pentru pisicuțele foarte tinere – sub 8 săptămâni – cea mai sigură opțiune este folosirea unui pieptene pentru purici, o dată sau de două ori pe zi. Acest lucru vă va permite să îndepărtați fizic puricii adulți fără să vă expuneți pisoiul tânăr la ingredientele potențial toxice din produse.

Sfaturi sulimentare

Faceți baie pisoiului dumneavoastră: Îmbăiatul este o altă opțiune destul de sigură și eficientă pentru a ajuta pisoiul tău să scape de purici. Urmați aceste sfaturi de sigure. Nu-i faceți baie pisoiului mai mult de două ori pe săptămână. Băile frecvente pot fi dăunătoare pentru pielea lor.

Țineți pisoiul cald în timpul băii și uscați-l rapid după aceea. Pisicuțele nu sunt foarte bune la menținerea temperaturii corpului la această vârstă. Evitați șampoanele împotriva puricilor. Acestea nu sunt destinate utilizării la pisicuțele cu vârsta sub 12 săptămâni.

Dacă folosiți săpun, alegeți un săpun nemedicamentos, sau șampon pentru copii. Apa cu săpun ajută la împiedicarea puricilor să sară din apa de baie Asigurați-vă ca pisoiul să nu-l ingereze în timp ce se îngrijește după baie, potrivit petmd.com.

5. Începeți un tratament topic atunci când pisoiul dumneavoastră este suficient de mare

Odată ce pisicuțele au 8-10 săptămâni și peste 1 kilogram, există mai multe opțiuni pentru prevenirea topică a puricilor. Aceste produse nu numai că omoară puricii de pe pisoiul dumneavoastră, dar pot preveni apariția de noi purici pe animalul de companie.

Există numeroase opțiuni pe bază de prescripție medicală disponibile pentru tratamentul împotriva puricilor. Sunt sigure și eficiente pentru pisoi. Dacă folosiți un produs OTC. Nu uitați să verificați toate ingredientele și asigurați-vă că utilizați doza potrivită pentru greutatea pisoiului dumneavoastră.

Medicul veterinar vă poate prescrie un produs sigur și vă poate oferi îndrumări cu privire la produsele împotriva puricilor care ar fi sigure și eficiente pentru pisoiul dumneavoastră.