Sari la conținut
Home » Puiuti de urs panda gigant s-au nascut la zoo

Puiuti de urs panda gigant s-au nascut la zoo

Mei Xiang, femela de urs panda urias de la gradina zoologica din Washington, a nascut, pe 22 august, doi pui, la interval de cateva ore, dupa doi ani de la nasterea lui Bao Bao, rasfatatul vizitatorilor.

Potrivit AFP, primul pui s-a nascut la ora 17.34 locala, iar dupa cinci ore, responsabilii gradinii zoologice au anuntat si nasterea celui de-al doilea pui.

Confirmam ca un al doilea pui s-a nascut la ora 22.07 locala”, au scris acestia pe contul de Twiter@NationalZoo, precizand si ca, cei doi pui sunt sanatosi.

Mei Xiang a fost inseminata in aprilie cu sperma congelata a masculului Hui Hui, un panda gigant din China. O a doua inseminare a fost facuta cu sperma unui panda gigant de la gradina zoologica din Washington. Pentru a se stabili paternitatea puilor, vor fi efectuate teste ADN.

In luna iulie, Mei Xiang a dat semne de gestatie dormind mai mult, mancand mai putin si petrecand mai mult timp in adapostul ei.

Recent, un pui de urs panda gigant s-a nascut si in gradina zoologica din Kuala Lumpur. Iar aceste evenimente sunt importante, deoarece nasterile in captivitate sunt foarte rare in cazul acestei specii in pericol de extinctie. Spre exemplu, in libertate mai traiesc mai putin de 2.000 de exemplare, potrivit World Wildlife Fund (WWF).

sursa foto – theguardian.com