Sari la conținut
Home » Pui de urs lăsat să moară la marginea unei șosele din Argeș!

Pui de urs lăsat să moară la marginea unei șosele din Argeș!

Pui de urs lăsat să moară la marginea unei șosele din Argeș!

Puiul a fost găsit duminică, în apropierea unui drum național din județul Argeș!

Un apel la 112 a dat startul unei adevărate operațiuni de salvare a unui pui de urs aflat în chinuri cumplite. Totul s-a petrecut în zona Piscul Negru, din județul Argeș, cel mai probabil ursul fiind lovit de o mașină care a părăsit imediat locul faptei.

Persoana care a făcut apelul a declarat că animalul pare rănit și nu mișcă, fiind îngrijorat pentru starea lui. Jandarmii s-au deplasat la locul indicat și au găsit ursulețul, care în mod evident era în suferință.

Potrivit digi24.ro, a fost solicitată prezența paznicului de vânătoare și a unui reprezentant D.S.V.S.A. Argeș pentru a analiza starea de sănătate a animalului.

„Întrucât s-a constatat că prezenta fracturi la picioarele din spate, cel mai probabil ca urmare a unei căzături de pe versant, a fost luată decizia ca puiul de urs să fie transportat la Curtea de Argeș unde va fi predat reprezentanților Gărzii de Mediu pentru a fi îngrijit, iar când starea de sănătate îi va permite, acesta va fi redat mediului său natural”, a anunțat pe Facebook Jandarmeria Argeș.

Videoclipul cu operațiunea de salvare poate fi urmărit AICI.