Pui de urs lăsat să moară la marginea unei șosele din Argeș!

Puiul a fost găsit duminică, în apropierea unui drum național din județul Argeș!

Un apel la 112 a dat startul unei adevărate operațiuni de salvare a unui pui de urs aflat în chinuri cumplite. Totul s-a petrecut în zona Piscul Negru, din județul Argeș, cel mai probabil ursul fiind lovit de o mașină care a părăsit imediat locul faptei.

Persoana care a făcut apelul a declarat că animalul pare rănit și nu mișcă, fiind îngrijorat pentru starea lui. Jandarmii s-au deplasat la locul indicat și au găsit ursulețul, care în mod evident era în suferință.

Potrivit digi24.ro, a fost solicitată prezența paznicului de vânătoare și a unui reprezentant D.S.V.S.A. Argeș pentru a analiza starea de sănătate a animalului.

„Întrucât s-a constatat că prezenta fracturi la picioarele din spate, cel mai probabil ca urmare a unei căzături de pe versant, a fost luată decizia ca puiul de urs să fie transportat la Curtea de Argeș unde va fi predat reprezentanților Gărzii de Mediu pentru a fi îngrijit, iar când starea de sănătate îi va permite, acesta va fi redat mediului său natural”, a anunțat pe Facebook Jandarmeria Argeș.

Videoclipul cu operațiunea de salvare poate fi urmărit AICI.