Sari la conținut
Home » Pug vs. Bulldog francez

Pug vs. Bulldog francez

Agresivitate vs dominanță, cum să faci diferența între cele două comportamente

Pugul și Bulldog-ul francez sunt cânini bine cunoscuți, care sunt iubiți pe tot globul. Foarte distincte prin trăsăturile lor, sunt populare printre cetățeni, regalitate, tineri și pensionari relaxați.

Rasele Pug și Buldog francez sunt foarte asemănătoare în ceea ce privește dimensiunea, problemele de sănătate și blândețea lor. În ciuda faptului că este cel mai mic dintre cei doi, Pug este mult mai activ decât Bulldog-ul francez și necesită mai multă atenție și stimulare mentală pe tot parcursul zilei.

Deși nu este în totalitate sigur, se crede că Pug-ul a fost folosit în dezvoltarea Buldogului francez.

Diagrama Comparativă A Raselor

Mops Buldog francez
Înălţime 10-13 inci (M&F) 20-28 inch (M&F)
Greutate 4-18 livre (M&F) 20-28 de livre (M&F)
Temperament Iubitor, fermecător, rău Jucaus, inteligent, adaptabil
Energie Sport regulat Calm
Sănătate Probleme potențiale de sănătate Probleme potențiale de sănătate
Îngrijirea In medie In medie
Durata de viata 13-15 ani 10-12 ani
Preț 1.500 – 6.000 USD 1.800 – 8.000 USD

Istorie
Acești tipi împărtășesc o istorie foarte diferită, Pug fiind mult mai vechi decât Bulldogul francez.

Istoria Pugului

Pugul este o rasă veche datând de mii de ani. El a fost favorizat de împărații chinezi care avea un punct sensibil pentru câninii mici cu față plată. Doar cei care au fost numiți de curte puteau să-l aibă ca animal de companie, cu excepția cazului în care aveai norocul să-ți fie dăruit chiar de Împărat.

Pug-ul a devenit mai târziu un cățel răspândit și în Europa atunci când călătorii olandezi s-au întors cu el în Olanda, iar Pug-ula avut un mare succes atât pentru regalitate cât și printre localnici. Se zvonește chiar că un Pug a salvat viața unui prinț și, ca atare, el a devenit mascota Casei Regale a Olandei.

Istoria Bulldogului Francez

Călătoria Bulldogului francez a început de fapt în Nottingham, Anglia, și nu Franța, așa cum sugerează numele său. Bulldogul a fost popular în rândul comercianților de dantele din centrul Angliei și a devenit oarecum o mascotă pentru ei. Când cererea pentru comerțul lor a scăzut, fabricanții de dantele s-au mutat în mediul rural francez. De asemenea, s-a dovedit a fi un succes instantaneu și în Franța și, de-a lungul mai multor decenii, rasa a fost încrucișată cu alte rase.

În America rasa a fost acceptată datorită urechilor iconice, americanii insistând că erau de tipul „corect”. De atunci, rasa a devenit foarte populară datorită trăsăturilor sale adorabile și a personalității jucăușe, iar AKC clasează în prezent bulldogul francez ca fiind al 4-lea cel mai popular câine de rasă în America. De menționat că sunt de obicei confundați cu Boston Terriers.

Înfățișare PUG și Buldog francez

Atât Pugul, cât și Bulldogul francez, sunt similare în înălțime, Pug-ul măsurând 25 – 30 cm . În ciuda înălțimii lor similare, rasele sunt semnificativ diferite în ceea ce privește greutatea lor. Pugul cântărește numai 6,5 – 8 kg sterline , în timp ce Bulldogul francez cântărește 9 – 13 kg. Această greutate suplimentară a Bulldogului francez se regășește în principal în forma mușchiului și, prin urmare, este mult mai puternic decât Pug.

În ciuda faptului că amândouă sunt câini mici de jucărie au trăsături distincte care îi deosebesc. În special, Pug are urechi mici dischete căderea în jos, în timp ce Bulldogul francez are urechi mari ca de liliac care atrag atenția. Pugul are un bot ridat foarte plat, iar ridurile continuă dincolo de nas și de frunte, în mod similar, Bulldog-ul francez are și fața plată, dar nu la fel de plat și cu siguranță nu la fel de încrețit.

Pe lângă caracteristicile evidente, Pug are și un coada cretata , întrucât Bulldogul francez are un coadă scurtă . Pugul are doar două culori de strat, care este negru solid sau negru cu o mască neagră. În rare ocazii, veți vedea un alb de culoare albă sau leucistică . Frenchie are 11 culori de haine, dintre care 9 sunt recunoscute de AKC. Haina lui Pug este lungime medie , și foarte dens și grosier, în timp ce francezul are foarte scurt și păr neted.

Temperamente PUG și Bulldog francez

Pugul și Buldogul francez sunt ambii foarte prietenoși și afectuoși, atât cu familia, cu prietenii, cu străinii, cât și cu alte animale; fiecare este noul lor coleg de joacă, indiferent dacă vrea să fie sau nu!

Sunt minunați în relația cu copii, nu numai datorită staturii lor mici, ci și pentru că sunt blânzi și, în general, toleranți la ei.

Deoarece sunt atât de sociabili și doresc companie și interacțiune, se știe că ambii suferă de anxietate de separare dacă sunt neglijați. În ciuda staturii lor mici, pot face ravagii printre mobilierul dvs. dacă sunt lăsați singuri prea mult timp sau nu sunt suficient de stimulați. Dacă credeți că le-ați putea lăsa în singur pentru perioade lungi de timp, niciuna dintre aceste rase nu este potrivită pentru dvs.

Pug-ul și Bulldogul francez doresc să fie în centrul atenției, astfel încât putem garanta că vei fi amuzat în preajma acestor căței mici! Mulți stăpâni de Pug spun că aceștia tind să rămână copii până la maturitate și niciodată nu se vor maturiza cu adevărat, în timp ce Buldogul francez este mai probabil să devină înțelept la bătrânețe.

Pugul este mult mai activ decât Bulldog-ul francez și va avea nevoie de mai multă atenție pentru exercițiul său zilnic. Acest lucru poate lua forma fie a jocurilor interactive, fie a jucăriilor umplute cu delicii. Totodată, pugul tinde de a lătra mai mult decât Bulldog-ul francez, factor de luat în considerare dacă locuiți într-un apartament cu restricții de zgomot.

Pe deasupra, aceștia obișnuiesc să adulmece și să pufăie, unii oameni consideră aceste lucruri adorabile, în timp ce alții le consideră iritante, așa că trebuie să decideți dacă puteți face față acestor trăsături. Flatulența este, de asemenea, accentuată la rasele cu față plană, aparent, motto-ul vieții lor este „împărtăștie fără grijă”, așa că fiți pregătiți pentru duhoare!

Diferențe între pug si Buldog francez

Pugul este considerat a fi de energie medie și necesită cel puțin 40 de minute de exerciții pe zi. Îi place să se plimbe și să se joace și este destul de rapid. În plus față de exercițiile zilnice, el necesită, de asemenea, jocuri active, cum ar fi remorcherul sau lupta generală și stimularea mentală, cum ar fi învățarea de noi trucuri . Nu vă lăsați păcăliți să credeți că acest tip mic necesită exerciții minime.

Pe de altă parte, Bulldogul francez este mai puțin activ și este considerat a fi un câine cu energie redusă. El va cere doar 30 minute sau mai puțin pe zi de mișcare, și este destul de fericit să se odihnească, să tragă un pui somn între exercițiile de mișcare.

Ambii câini, din cauza fețelor lor plate și a condițiilor de sănătate asociate, nu se descurcă foarte bine în căldură sau umiditate deci nevoile lor de exercițiu vor trebui să fie ajustate într-o zi călduroasă. Plimbările dimineața devreme și noaptea când este mult mai răcoros este cel mai bun moment pentru a le plimba pe amândouă.

Dresajul Pugului și Buldogului francez

Atât Pug cât și Bulldogul francez sunt rase inteligente, în ciuda dragostei lor pentru giumbușlucuri și deseori pot învăța comenzi destul de ușor. Cu toate acestea, se știe că sunt încăpăţânați atunci când vor să fie, deci trebuie să fiți atât persistenți, cât și consecvenți.

Ambele rase au nevoie de socializare să se asigure că se simt confortabil în toate situațiile și cu toți oamenii și animale din preajmă; dacă poți gestiona acest lucru de la o vârstă fragedă, vei avea o viață mai ușoară atât pentru tine, cât și pentru cățelul tău.

Asigurați-vă că faceți fiecare experiență cât mai pozitivă și plăcută pe cât posibil. Atunci când s-au comportat sau au reacționat bine, atunci asigurați-vă că îi recompensați cu delicii și cu laude din abundență.

Sănătatea Pug-ului și Buldogului Francez

Atât Pug, cât și Bulldogul francez sunt predispuși la o listă mai lungă de probleme de sănătate comparativ cu alte rase. Principala lor problemă de sănătate este ”sindromul brahicefalic” care este cauzat de fețele lor plate, lucru care provoacă probleme lor de respirație și controlul căldurii corpului.

În plus, Pug este, de asemenea, predispus la:

Boli oculare – Pug este susceptibil la o serie de boli oculare cum ar fi ulcerele corneene, cheratita pigmentară, proptoza, atrofia progresivă a retinei, entropionul și ochiul uscat. Deoarece Pug are ochi mari bombați, ei sunt adesea predispuși la leziuni generale ale ochilor.

Alergii cutanate – în general, Pug are pielea sensibilă și este predispus la probleme specifice ale pielii, cum ar fi infecția cu stafilococ, infecțiile cu drojdie și dermatita cheyletiella.

Encefalita – aceasta este o inflamația a creierului care provoacă durere și convulsii. Simptomele pot fi ameliorate cu medicamente; cu toate acestea, le reduce semnificativ durata de viață. Această boală este unică pentru Pug.

Pe lângă sindromul brahicefalic și problemele cutanate descrise mai sus, bulldogul francez este predispus și la:

Infecții ale urechii – datorate urechilor mari este predispus la o gamă largă de infecții ale urechii și probleme. Asigurați-vă că le curățați cel puțin o dată pe săptămână. De asemenea, sunt predispuși la degerături așa că investește în niște încălzitoare pentru urechi, cunoscute și sub numele de pălărie de liliac!

Degenerarea discului intervertebral – cunoscută și sub numele de IVDD , această boală apare atunci când un disc din coloana vertebrală este afectat și poate provoca durere severă sau paralizie totală.

Diferențe Nutriționale, alimentație

Atât Pug, cât și Bulldogul francez mănâncă cantități mici de alimente, Pug consumă în jur 1 cană pe zi, iar francezul va consuma în jur 1 ½ căni pe zi de mâncare. Atât Pugului, cât și francezilor le place să mănânce tot ceea ce pot pune laba, așa că, în primul rând, monitorizează numărul de delicii pe care le dai și, în al doilea rând, fii sigur că ascunzi bunătățile comestibile departe de ei.

Îngrijirea Pug-ului și a Bulldogului francez

Pugul și Buldogul francez necesită băi ocazionale, o dată la fiecare 2 sau 3 luni vor fi suficiente dacă nu se murdăresc prea mult. Abțineți-vă de la a le spăla mai mult, deoarece riscați să le deteriorați uleiurile naturale de acoperire a blăniței .

Din cauza ridurilor și pliurilor pielii, adesea ei emana în aer un miros puternic canin dacă nu este curățat corespunzător. Ridurile lor vor necesita o atenție specială, curățarea cu o cârpă de bumbac și soluții speciale de curățare pentru a menține infecțiile pielii la distanță este recomandată.

Un Pug va avea nevoie de periaj de 2-3 ori o săptămână, în timp ce francezii vor necesita doar periaj o singura dată.