Sari la conținut
Home » Igiena câinilor! Cum se curăță corect urechile patrupedului tău

Igiena câinilor! Cum se curăță corect urechile patrupedului tău

Igiena câinilor, curăță corect urechile patrupezilor

Despre igiena câinilor! Nu toți câinii au nevoie să li se curețe urechile. Dar alții, în special cei cu urechi flexibile, au nevoie de îngrijire regulată.

Acum este momentul în care vei dori să fii numai urechi pentru că avem informațiile pe care trebuie să le știi despre când și cum să cureți urechile câinelui tău.

Așa că ține-ți ochii lipiți de această pagină și derulează pentru că tot ceea ce trebuie să știi despre curățarea urechilor canine este pe cale să îți fie dezvăluit.

câini în natură; sursă foto GDS.ro
26 August, ziua internațională a câinilor

Igiena câinilor: câinele are un zâmbet până la urechi

Medicii veterinari ne spun că al doilea cel mai frecvent motiv pentru care câinii îi vizitează este pentru că au infecții ale urechilor. Trist, dar adevărat. Aceste infecții dureroase sunt mult prea frecvente în rândul câinilor.

În mod obișnuit, o infecție a urechii nu este teribil de dificil de tratat. Dar, implică de obicei o vizită la veterinar și o rețetă pentru tratarea infecției. Este important să știi câte ceva despre ce se întâmplă când urechea unui câine se murdărește.

Atis

Aceasta este o problemă care se poate rezolva destul de ușor, este nevoie doar de cunoștințele potrivite. Chestia cu urechile câinilor este că, dacă le curățați prea mult veți îndepărta ceara. Aceasta este necesară pentru a lubrifia și proteja canalele urechii lor.

Retrieverii, pudelii și Cocker Spanielii au urechile flexibile sau păroase care acționează ca niște focare de creștere bacteriilor. În special dacă urechile nu sunt curățate bine după ce înoată. Totul depinde de câine și, bineînțeles, de urechile sale.

Când nu trebuie să faceți o curățare a urechilor

Este posibil să încerce să-și frece urechile de mobilă sau de podea. Este posibil să simțiți un miros nu prea plăcut atunci când îi verificați urechile. Scurgerile galbene, maro sunt semne ale unei infecții destul de grave.

sursă foto: Happy Puppy Site
heterocromia cainilor; sursă foto: Happy Puppy Site

Cel mai probabil, medicul veterinar va face teste pentru a determina ce fel de infecție poate exista. Sau dacă există ceva străin care îi irită sau ceva de genul ceară excesivă care le blochează urechile. Luați întotdeauna în serios aceste semne de avertizare.

Sfaturi utile

Nu folosiți niciodată Q-Tips (bețișoare de urechi) pentru a curăța urechile câinilor. Q-Tips-urile tind să trimită mai multe gunoaie în canalul urechii. De asemenea, nu ar trebui să folosiți niciodată alcool sau peroxid de hidrogen. Pot fi iritante!  În orice moment al procesului, dacă animalul de companie urlă de durere, oprește-te imediat. .

Un mod de a face acest lucru este să picurați în urechea soluția de curățare , până când se revarsă puțin. Frecați-o cu mâna sub partea inferioară a urechii și sub pliul urechii. Această mișcare va produce un sunet de strivire.

sursă foto: This Old House
2 câini care sapă; sursă foto: This Old House

Faceți acest lucru timp de aproximativ 30 de secunde pentru cele mai bune rezultate. După ce ați masat urechile, luați un șervețel și ștergeți. Nu vă așteptați la prea multă murdărie. Ar trebui să vedeți niște resturi maro pe șervețel.

Dacă îți ies multe chestii maro, repetă pasul 2. Dacă repetați și tot vă iese multă mâzgă maro, lăsați-o să stea o zi sau două și încercați din nou. În acest fel, soluția are șansa de a înmuia ceara.

Cum identifici o infecție

Dacă în continuare obțineți o mulțime de chestii maro care ies din urechea câinelui poate fi un semn de infecție.

Folosiți un tampon de vată pentru a curăța spumați a menține igiena câinilor. Înmoaie-l cu soluția de curățare a urechii până când se scurge. Nu folosiți șervețele pentru acest lucru. Deoarece atunci când șervețelele sunt saturate cu soluția, se vor desface în ureche și pot rămâne bucăți. Pot duce la infecții și alte probleme.

Igiena câinilor și  boli comune: matreață la câini; sursă foto: E-vet.ro
sursă foto: E-vet.ro

Bagă tamponul de vată în urechea câinelui și masează urechea la fel ca la pasul 2. Veți obține același efect ca și cu ajutorul soluției de curățare a urechilor. Unor câini nu le place senzația că soluția curge în ureche, iar bila de vată scoate la fel de multă mizerie.

După 30 de secunde de masaj, scoateți tamponul de vată din ureche. Luați un șervețel uscat și ștergeți orice lucru urât maro. Repetați acest pas dacă este necesar. Acesta nu va fi un proces plăcut, dar va face treaba.

Igiena câinilor: curățați urechile în mod regulat

Vor rămâne resturi de soluție de curățare a urechii. Nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu aceasta sau să o spălați. La fel ca orice proces care poate fi neplăcut pentru câinele dumneavoastră, finalizați cu multe laude și răsfățuri pentru o treabă bine făcută!

Deși poate fi un proces profund neplăcut pe moment, acest lucru nu este nimic în comparație cu problemele care pot apărea după o infecție gravă. Asigurați-vă că verificați urechile cățeilor dumneavoastră în mod regulat.

Igiena câinilor, curăță corect urechile patrupedului  Chihuahua
Chihuahua 

Nu va fi cel mai fericit moment pe care îl împărtășiți cu un cățeluș într-o zi. Dar, va avea un impact major asupra sănătății pe termen lung a prietenului dumneavoastră blănos, potrivi petguide.com.