Sari la conținut
Home » Prietenii neobișnuite. Un ciobănesc australian întâlnește un vițel bolnav și îi oferă toată alinarea de care acesta are nevoie. Video

Prietenii neobișnuite. Un ciobănesc australian întâlnește un vițel bolnav și îi oferă toată alinarea de care acesta are nevoie. Video

O prietenie neobișnuită se înfiripă, după ce un ciobănesc australian întâlnește un vițel bolnav. Cățelul se străduiește să îi ofere toată alinarea de care puiuțul de vacă are nevoie pentru a-l ajuta să se vindece cât mai repede.

Animalele pot forma prietenii, la fel ca noi. Atunci când cineva este bun și grijuliu cu ele, animalele au tendința de a-și aminti acest lucru.

John Lewis Thunderheart este un vițel care a fost salvat de la un abator la vârsta de doar o săptămână. Rămas orfan de mamă, vițelul era subnutrit și suferea de un caz urât de pneumonie. A fost adus la adăpostul pentru animale de la ferma The Gentle Barn din California pentru a vedea dacă îl pot salva.

Vițelul a primit multă dragoste și îngrijiri speciale pentru a se recupera

Fondatoarea The Gentle Barn, Ellie Laks, știa că starea vițelului era precară. Ea a început imediat să îi ofere medicamente, hrană bună și multă dragoste și grijă.

„În timpul recuperării sale, pentru a evita căldura extremă a verii, l-am adus în casa noastră pentru a avea un mediu curat și răcoros și pentru a fi îngrijit non-stop”, a explicat Ellie.

„Cu o îngrijire veterinară excelentă, antibiotice, antiinflamatoare, tratamente cu nebulizator și oxigenoterapie, probiotice, Super Hrană cu alge Sun Chlorella și multă dragoste, și-a revenit încet-încet.”

Din momentul în care John Lewis (vițelul) a ajuns la sanctuar, a avut o îngrijitoare deosebit de atentă, pe nume Sky (un ciobănesc australian). Sky a fost predat de către proprietarii săi inițiali, deoarece era prea energic pentru familia lor.

@thegentlebarn

Friends come in all shapes and sizes and species #nationalbestfriendsday #cows #gentlebarn #dogs #unusualfriendships #rescuedanimals #animalsanctuary

♬ Home – Edith Whiskers

Cei de la Gentle Farm intenționau să îl relocheze, dar au descoperit rapid că acest câine este un vindecător natural care ajută atât oamenii, cât și animalele ori de câte ori sunt bolnavi sau triști. Acum, el este un câine de terapie permanent la adăpost.

Când Sky l-a întâlnit pe John Lewis, a fost dragoste la prima vedere!

„Încă din prima zi am încercat să-i salvăm viața”, și-a amintit Ellie. „Sky l-a protejat, l-a liniștit, se întindea chiar lângă el și se ghemuia lângă el. Pur și simplu am continuat să investim iubire și confort în el până când a început să se vindece.”

În câteva săptămâni, John Lewis a început să-și revină. El și Sky au schimbat îmbrățișările din pat cu alergatul prin curte împreună, ca „doi căței”. Aveau aproximativ aceeași mărime, dar, pe măsură ce John Lewis a început să crească, jocul lor a devenit mai puțin dezlănțuit și mai mult despre oferirea de sărutări.

„John Lewis are acum un an și 9 luni și este de cel puțin cinci ori mai mare decât Sky. Cântărește o mie de kilograme și, din cauza diferenței de mărime, se comportă mai puțin fizic unul cu celălalt, dar dragostea lor este la fel de puternică și astăzi ca în ziua în care s-au cunoscut.”

Ellie este de părere că oamenii pot învața multe din prietenia animalelor

Ellie insistă asupra faptului că oamenii pot învăța multe observând cum două animale atât de diferite devin prietene. Dacă ne păstrăm mintea deschisă și lăsăm deoparte ceea ce ne face diferiți, putem găsi adesea mult mai multe puncte comune decât ne așteptam.

„În ochii noștri, noi vedem un câine și o vițel, dar pentru John Lewis și Sky, ei văd doar prieteni, văd o familie, văd dragoste”, a spus ea. „Ei nu văd diferențele dintre ei și mi-aș dori ca noi toți să fim mai mult așa.”

Aceste animale dulci sunt un exemplu minunat pentru noi toți: Mai multe sărutări, mai puține certuri!

Nimeni nu ar fi crezut că după ce un ciobănesc australian întâlnește un vițel bolnav, patrupedul va fi capabil prin iubirea și bunătatea de care a dat dovadă să îl ajute să se vindece atât de repede.

De asemenea, oamenii au fost impresionați și de prietenia trainică care s-a legat între cei doi.

https://twitter.com/dodo/status/1521519962841567232?s=20&t=oagm_PHWo4HnrFi1ZcZbag