Sari la conținut
Home » Premieră în Rusia, anunțul făcut de Autoritatea rusă de Reglementare în domeniul Agriculturii

Premieră în Rusia, anunțul făcut de Autoritatea rusă de Reglementare în domeniul Agriculturii

Premieră în Rusia, anunțul făcut de Autoritatea rusă de Reglementare în domeniul Agriculturii face ca mulți proprietari de animale de companie să fie mai liniștiți în legătură cu sănătatea animăluțului lor.

La sârșitul lunii martie a fost anunțat că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva coronavirusului din lume destinat animalelor, iar acum au fost produse primele astfel de vaccinuri.

Rusia a fost prima țară din lume care a dezvoltat pentru animale o substanță, în total 17 mii de doze, a anunțat Autoritatea rusă de Reglementare în domeniul Agriculturii, potrivit portalului Portfolio.hu.

Rusia a înregistrat în luna martie vaccinul Carnivac-Cov, după ce testele au arătat că  produce anticorpi împotriva COVID-19 la câini, pisici, vulpi și nurcă. Vaccinul pentru animale a fost dezvoltat de o unitate a autorităţii federale Rosselkhoznadzor.

Studiile clinice ale Carnivac-Cov, care au început în octombrie anul trecut, au implicat câini, pisici, vulpi arctice, nurci şi alte animale, a arătat directorul adjunct al Rosselkhoznadzor, Konstantin Savenkov.

„Rezultatele studiilor ne permit să concluzionăm că vaccinul este inofensiv şi extrem de imunogen, în condiţiile în care toate animalele vaccinate au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului în 100% din cazuri”, a adăugat Savenkov.

Imunitatea durează şase luni după vaccinare, iar producţia vaccinului ar putea începe din aprilie, a precizat autoritatea federală.

Autoritatea a anunțat că firme din Germania, Grecia. Polonia, Austria, Kazahstan, Tadjikistan, Malaezia, Thailanda, Coreea de Sud, Liban, Iran și Argentia au manifestat deja interes față de acest vaccin. Vaccinul poate proteja speciile pe cale de disparație și să stopeze mutațiile virusului.

Documentația, necesară pentru înregistarea vaccinului în străinătate, în special în UE, se află în etapa de pregătire, menționează Autoritatea rusă de Reglementare în domeniul Agriculturii ,conform INFOSTART.