Sari la conținut
Home » Abandon masiv al animalelor de companie într-o țară din UE! Motivul pentru care localnicii au luat această decizie

Abandon masiv al animalelor de companie într-o țară din UE! Motivul pentru care localnicii au luat această decizie

  • de
animalelor de companie

Abandon masiv al animalelor de companie într-o țară din UE! Motivul pentru care localnicii au luat această decizie.

O anchetă Deutsche Welle a dezvăluit un fenomen cu totul îngrijorător! Abandonul animalelor de companie

În Germania, numărul animalelor de companie adoptate sau cumpărate în perioada pandemiei a bătut un adevărat record, sute de mii de animale găsindu-și o familie. Astfel, în perioada 2019 – 2020, țara a cunoscut o creștere a numărului de animale de companie achiziționate, cu un milion de pisici și 600.000 de câini. купить квартиру в ипотеку

Fiind o perioadă stresantă în care oamenii au fost nevoiți să își petreacă mai mult timp acasă, perioada pandemiei a ajutat masiv la achiziționarea unui animal de companie. Însă, după cum aveau să avertizeze specialiștii, majoritatea deciziilor au fost necugetate, influențate de starea pe moment.

„Aveam un câine care, mai nou, a început să-l mârâie pe cel mic. Sau a mușcat un vecin. Acum trebuie să scap de el cât mai repede. Disponibilitatea oamenilor este foarte redusă. Puțini încearcă în continuare când apar probleme. Partea cea mai rea nu este că oamenii au reînceput serviciul și nu se mai pot ocupa de animale, ci faptul că animalele au acum aproximativ un an – o vârstă dificilă. Primim aproape numai câini cu probleme de comportament, care deja au mușcat pe cineva,“ a declarat Julia Zerwas, șefa adăpostului „Albert Schweitzer“ din Bonn.

Se pare că germanii sunt extrem de pretențioși și la adoptarea unui animal de companie abandonat. 

„Ar fi minunat pentru ei dacă un câine ar putea conduce mașina și ar putea sta singur, dacă s-ar înțelege cu copiii și s-ar juca frumos cu ceilalți câini. Dacă nu e totul perfect, intermedierea devine dificilă“, mărturisește șefa azilului de animale din Bonn.

Comerțul ilegal cu pui de câine a înflorit în perioada pandemiei. Conform evaluărilor Asociației germane pentru protecția animalelor, numai în prima jumătate a acestui an au fost traficați peste 1300 de pui – mai mulți ca pe tot parcursul anului 2020.

Platforma deschide poarta comerțului ilegal cu animale de companie; un comerț ce trebuie limitat și reglementat, dacă nu poate fi interzis. Sancțiunile aplicate traficanților și controalele ar fi trebuit însăprite, iar cazurile elucidate. Dar clasa politică nu a făcut nimic. Situația se agravează“, afirmă Hester Pommerening, reprezentant al Asociației.