Sari la conținut
Home » Trenduri în 2021 din industria de îngrijire a animalelor de companie

Trenduri în 2021 din industria de îngrijire a animalelor de companie

Industria animalelor de companie crește de la an la an. Conform ultimelor statistici de la Asociația americană pentru produse de îngrijire a animalelor (APPA), 85 de milioane de familii din America dețin un animal de companie. În timp ce în Europa, se estimează de către Federație pentru hrana animalelor (FEDIAF) că 80 de milioane de gospodării dețin cel puțin un animăluț de companie.

Experții noștri sunt interesați să înțeleagă ce trenduri influențează piața animalelor de companie în prezent și au alcătuit o listă cu principalele trenduri din industrie care vor avea un impact puternic pentru deținătorii de animale în 2021 și mai departe.

Puterea de menținere

Pe măsură ce stăpânii stau tot mai mult în casă, aceștia inevitabil vor petrece mai mult timp cu companionii lor, aspect care va duce la o înțelegere mai mare a nevoilor și cerințelor animăluțelor iubite.  Piața crescândă de produse naturale și sustenabile pentru animale va crește consistent în perioada următoare cu oferte de mâncare și gustări până la soluții de îngrijire ecologice.

Zona de exerciții și antrenament pentru animale, care s-a dezvoltat puternic în 2020 datorită limitărilor deplasărilor în natură, va înregistra o creștere datorită iubitorilor de animale care dedică mai mult timp exercițiilor fizice din apropierea casei.

Sănătatea este prioritară

Poate unul dintre cele mai pozitive rezultate ale lui 2020 a fost interesul crescut al consumatorilor pentru sănătatea fizică și mentală. Având mai mult timp alocat dezvoltării personale, schimbări de dietă și ale stilului de viață au fost necesare pentru a se adapta.

Consumatorii și-au schimbat modul în care percep mâncarea și au început să aleagă mai sănătos când merg la supermarket sau când gătesc, lăsând deoparte alimentele superprocesate.  Desigur că aceste schimbări au afectat și animăluțele de companie care au beneficiat de mâncare fără gluten sau alergeni, aspect care le-a oferit o îmbunătățire vizibilă a digestiei și a sănătății pielii, în timp ce dietele bazate pe plante și mâncare crudă le-au adus beneficii generale în sănătate și starea de bine.

Inovație sustenabilă

Asociația americană pentru prevenția obezității animalelor de companie (APOP) a afirmat că până la 59% din câini și pisici sunt supraponderali dar cu schimbările de atitudine ale consumatorilor din prezent, axate pe sănătate mentală și fizică, sperăm ca 2021 să reducă considerabil acest procent. Deoarece animăluțele sunt influențate puternic de stilul de viață alimentar al stăpânilor, schimbarea acestor obiceiuri va crea un cadru sustenabil pentru îmbunătățire.

Credit: Unsplash
Credit: Unsplash

Inovația se poate referi și la folosirea tehnologiei pentru o mai bună gestionare a nevoilor animalelor de companie iar o idee bună este folosirea unei aplicații  speciale pentru administrarea nevoilor animalului iubit, de la notarea orelor de hranire si schimbare a apei până la suplimentele alimentare sau chiar datele din carnetul de sănătate în caz că uităm să-l luăm cu noi la veterniar.

Desigur că pentru momentele când trebuie să aștepți la cozile de la veterinar, poți intra pe pariuri sportive online NetBet ca să îți verifici echipele favorite în timp real și de ce nu, chiar să pariezi pe ele din mers.

Așa că, în timp ce 2021 se apropie de sfârșit,  sunt destule oportunități pentru stăpâni să încheie anul într-o manieră sănătoasă atât pentru animăluțele lor cât și pentru ei înșiși.