430 Vizualizari

Prea multi masculi de testoase, din cauza incalzirii climei

Reproducerea speciei este amenintata

Incalzirea climatica a provocat cresterea numarului de broaste testoase masculi, in detrimentul femelelor, accentuand riscul disparitiei acestor animale, a afirmat, in Panama, un membru al conducerii Conventiei asupra Conservarii Speciilor Migratoare (CMS), citat de AFP si preluat de Agerpres.

„Cresterea temperaturilor la suprafata nisipurilor in zonele de reproducere a broastelor testoase marine schimba sexul acestor animale”, a spus Francisco Rillo de la CMS. Potrivit acestuia, cand o broasca testoasa isi depune ouale pe plaja, exista de obicei un echilibru intre embrionii de masculi si femele, insa nisipul mai cald modifica predispozitia naturala, facand sa creasca numarul masculilor.

„Cu mai multi masculi, posibilitatea de intalni femele va fi tot mai scazuta, cu impact asupra reproducerii. Specia incepe sa fie amenintata”, a spus Rillo la un atelier al CMS organizat in Panama.

Acest fenomen se adauga altora care afecteaza deja broastele testoase, silite sa isi depuna ouale pe plaje tot mai deteriorate, cu hoteluri construite in zonele de cuibarit. Ele sunt supuse si atacurilor altor specii si furtului de oua de catre localnici, adauga expertul.

CMS cuprinde 121 de tari pe unde tranziteaza speciile migratoare si care au stabilit baze legale pentru protejarea lor.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X