Sari la conținut
Home » Plimbarea cățeilor vă dă mari bătăi de cap? Pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a avea o experiență deosebită

Plimbarea cățeilor vă dă mari bătăi de cap? Pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a avea o experiență deosebită

sursă foto: rover.com

Adoptarea unui al doilea câine vine la pachet cu dublarea responsabilităților. De două ori mai multă mâncare, de două ori mai multe vizite la veterinar și, nu în ultimul rând de două ori mai multe băițe! Dar, oare a avea doi câini înseamnă și plimbări duble? Nu neapărat. 

Puteți plimba mai mulți câini împreună cu echipamentul, dresajul și consecvența corespunzătoare. Urmați aceste sfaturi dacă vă treziți încurcați, vă împiedicați în lese sau sunteți trași în direcții diferite.

Protejați-vă animalele de companie

Primul pas pentru a plimba simultan doi câini este să vă asigurați că aceștia sunt protejați. Chiar și cei mai buni stăpâni de animale de companie se găsesc ocazional în situația în care un câine a scăpat sau s-a speriat și a fugit.

Indiferent dacă plănuiți să vă plimbați câinii separat sau împreună, este esențial ca aceștia să fie microcipați și să aibă de asemenea o plăcuță de identificare robustă care să includă numărul microcipului animalului de companie. 

În cazul în care se pierd, luarea acestor măsuri preventive poate crește șansele de a vă reuni cu animalul de companie. 

Alegerea instrumentelor potrivite: lesă și ham

A avea uneltele adecvate este vital. Cu mai multe tipuri de lese, poate fi copleșitor să o alegi pe cea potrivită. De exemplu, ar trebui să folosiți două lese separate, o lesă dublă pentru câini sau un separator de lesă?

Două lese simple vă ajută să păstrați controlul până când câinii pot fi de încredere că nu aleargă în direcții opuse. După care, o lesă dublă pentru câini vă poate permite să păstrați o mână liberă.

Un separator de lesă este convenabil, dar este recomandat doar pentru câinii în care se poate avea încredere că se vor plimba liniștiți unul lângă altul, deoarece face dificilă stăpânirea unui singur câine odată. Un tip de lesă care trebuie neapărat evitat? Lesele retractabile sunt greu de ținut și se pot încurca rapid.

Construirea unei bune relații de plimbare cu fiecare câine în parte

Plimbarea unui singur cățel rebel poate fi frustrantă, iar plimbarea cu doi poate fi de-a dreptul periculoasă!

Dar care este planul pentru a face acest lucru mai ușor? Potrivit cunoscutului dresor de câini devenit celebru Brandon McMillan, proprietarii de câini ar trebui „să înceapă prin a antrena în lesă fiecare câine în parte pentru a se asigura că știe cum să se comporte”. 

Deși există mai multe metode de dresaj pentru plimbarea câinilor, în general, este de acord că tehnica „lesă liberă” este ideală. Aceasta presupune să ai mereu lesă mai liberă atunci când îți plimbi câinele. Cățelul dumneavoastră rămâne lângă dumneavoastră și nu trage sau nu se încordează în zgardă sau ham. 

Învățându-vă câinele să rămână într-o parte în loc să meargă în zig-zag înainte și înapoi, vă veți asigura că nu vă încurcați sau vă împiedicați atunci când un al doilea câine se află în amestec.

Și, bineînțeles, antrenamentul general de ascultare este imperativ, deoarece veți dori să vă asigurați că fiecare dintre animalele de companie poate fi de încredere că se va opri, va sta și va asculta atunci când i se indică. Purtați cu voi bunătăți la plimbările solo și răsplătiți, răsplătiți, răsplătiți pentru comportamentul bun.

Cum să plimbi doi câini deodată

Înainte de a face pasul cel mare de a manevra două lese deodată, luați în considerare posibilitatea de a apela la un partener pentru a vă ajuta câinii să exerseze mersul în tandem. A avea o a doua pereche de mâini gata să vă ajute în cazul în care câinii devin distrași sau reactivi este o plasă de siguranță excelentă.

Pe măsură ce câinii devin mai obișnuiți să meargă aproape unul de celălalt, s-ar putea să fiți gata să luați frâiele la propriu! Există circumstanțe în care plimbarea a doi câini împreună, din păcate, nu este practică sau sigură. Plimbarea lor împreună poate fi periculoasă dacă câinii dumneavoastră au temperamente, niveluri de energie sau mărimi diferite. Dacă, după o dresură consecventă, dumneavoastră sau câinii dumneavoastră vă simțiți inconfortabil și anxios, plimbarea mai multor câini s-ar putea să nu fie pentru dumneavoastră, potrivit petplace.