Sari la conținut
Home » Pisicile de mare, fenomen incredibil în apele din Marea Neagră! Totul se petrece aproape de țărm

Pisicile de mare, fenomen incredibil în apele din Marea Neagră! Totul se petrece aproape de țărm

Pisicile de mare, fenomen incredibil în apele din Marea Neagră! Totul se petrece aproape de țărm.

Pisicile de mare s-au apropiat de țărm, în căutarea apelor mai calde!

Datorită unui pasionat al scufundărilor în Marea Neagră, putem observa imagini superbe cu pisicile de mare în apropierea țărmului, în căutarea apelor mai calde. Fiind o perioadă de reproducere, pescuitul lor este interzis.

Cercetătorii români ne aduc la cunoștință faptul că, în mările europene, pisica de mare poate fi observată numai vara. Aceste vieţuitoare, de o frumuseţe stranie, se adaptează foarte bine şi la apă dulce.

Potrivit informațiilor știrileprotv.ro, pisicile de mare au fost surprinse la o adâncime de doar câțiva metri în zona Cazinoului din Constanța. În general, specia trăiește la adâncimi mult mai mari, în zone izolate, dar acum din cauza temperaturilor mici au migrat spre malul mării, așa cum ne confirmă și directorul complexului Delfinariu Constanța.

 ”În această perioadă se reproduc, nu le place apa rece, vor o apă caldă. Cel mai probabil este vorba despre o migraţie de reproducere a acestor animale. În această perioadă pescuitul este prohibit din cauza acestei reproduceri”, a declarat Adrian Bâlba, director complex Delfinariu Constanța.

Pescarii români nu valorifica stocurile de pisica de mare pentru că, de regulă, capturarea unui asemenea pește o operaţiune costisitoare:

 “Se apropie în zona de mică adâncime pentru a se hrăni şi reproduce. Specia este capturată accidental în plasele pescarilor comerciali iar valorile capturii se situează între 5 şi 6 tone. Stocurile acestei specii sunt la cantităţi oarecum mici faţă de calcan în special,” a declarat George Tiganov, cercetător institutul Grigore Antipa Constanța.

Pisica de mare este un peşte plat, pe cât de frumos, pe atât de discret. În capătul cozii, în formă de bici, are un spin veninos cu care se poate apăra. Unele pot atinge până la 16 kilograme şi aproape un metru lungime.