Sari la conținut
Home » Pisica ta crede că ea este șefa? Află de ce te tratează așa

Pisica ta crede că ea este șefa? Află de ce te tratează așa

Măslinele reprezintă un pericol pentru pisica ta

Pisica ta crede că ea este șefa? În ciuda mitului răspândit că pisicile sunt distante sau rezervate, ele sunt de fapt creaturi foarte afectuoase. În special atunci când își doresc atenția ta.

De exemplu chiar acum. Lucrezi de acasă la un proiect important? Ea își va stabili tabăra direct pe tastatură. Încerci să iei o scurtă pauză de după-amiază? Te va lovi cu capul până când te trezești.

De ce? Pentru că pisicile cred că sunt șefi. Și sunt destul de pricepute când vine vorba să-și obțină cererile.

Oamenii de știință au descoperit că pisicile învață cum diferite persoane din casă reacționa la șicanele lor. Și înțeleg exact ce zgomot trebuie să facă pentru a atrage pe cineva în cameră sau pentru a face să apară o gustare.

Iată șa ce trucuri recurg cel mai frecvent:

Nu se mișcă decât când vrea ea

Pisica ta crede că ea este șefa: Cel mai faimos motan
Pisica ta crede că ea este șefa: Cel mai faimos motan din Marea Britanie

Pisicile se mișcă doar când vor ele. Și dacă vrea să stea pe revista sau cartea pe care o citești, o va face fără să-i pese de tine. Vrei să o pui într-o cușcă pentru o călătorie la veterinar? Succes cu asta.

Pisicile sunt creaturi foarte inteligente, cu siguranță nu o păcălești vorbind într-o voce de copil pentru a o convinge să intre. Iar când vine timpul să te așezi la culcare, nici nu te gândi să o repoziționezi pentru a te întinde. Vei primi o privire iritată sau chiar un mormăit surd.

Pisica ta crede că ea este șefa: Tu ești doar un chelner

Poate că singurul lucru pe care pisicile îl iubesc mai mult decât să doarmă este să mănânce. Iar asta te face angajatul numărul unu.

Pisicile cred că sunt șefii aprovizionării alimentare. Și trebuie să recunoaștem că adesea ele dictează când este momentul mesei. Tu ești deschizătorul său de conserve, chelnerul ei și stăpânul ei doar după masă.

Vrei să încerci un aliment nou pentru pisici? Pisica ta s-ar putea să nu fie prea încântată de meniul zilnic diferit. Pisicile au obiceiul de a fi pretențioase la mâncare. Deci nu te mira dacă îi iamult timp să se obișnuiască să mănânce. Și cu atât mai puțin să îi placă.

Ea stabilește programul

Ai avut vreodată senzația ciudată că cineva te privește în timp ce dormi, apoi îți deschizi ochii și îți găsești pisica privindu-te fix în față? Ei bine, vrea un snack. Nu contează dacă e 3 dimineața. Ea este înfometată și tu o vei hrăni acum.

Pisicile nu funcționează după același program zilnic ca oamenii. Dar nici nu sunt nocturne ca bufnițele sau liliecii. Pisica ta este, de fapt, crepusculară. Ceea ce înseamnă că este cea mai activă în orele din jurul zorilor și în amurg.

Instinctele încă o trezesc în orele de dinainte de răsărit, când prada mică și păsările ar fi cele mai… disponible.

Asigurarea pisicii tale cu hrană sănătoasă și apă proaspătă este o parte esențială a vieții tale ca stăpând de animale de companie. Ddar mai bine o faci după programul ei.

Pisica ta crede că este șefa a ceea ce faci și când o faci. Desigur, nu toate au această mentalitate. Dar de ce nu ar crede pisicile că sunt șefele? Stăpânii le îndeplinesc fiecare dorință și solicitare. Iar acesta este unul dintre multele motive pentru care ea te lasă să faci parte din minunata ei viață fericită, conform hillspet.com.