Sari la conținut
Home » Pisica se ascunde sub pat sau sub mobilă. Când trebuie să ne îngrijorăm?

Pisica se ascunde sub pat sau sub mobilă. Când trebuie să ne îngrijorăm?

Pisica se ascunde sub pat sau sub mobilă. Când trebuie să ne îngrijorăm? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun iubitorii de pisici.

Orice stăpân de pisică s-a enervat cel puțin o dată căutând pisica „dispărută”, pentru a o găsi cuibărită sub pat, în dulapuri uitate deschise sau sub lenjeria de pat. În general, dacă astfel de evenimente nu se întâmplă des, trebuie să le acceptăm, pentru că fac parte din natura prietenilor noștri blănoși. Dacă însă se retrag prea des trebuie sa fim atenți la ce se întâmplă.

Pisica se ascunde sub pat sau sub mobilă, este posibil sa aibă probleme de comportament

Ascunsul sub pat poate fi un semn al unor probleme de comportament, cum ar fi stresul sau anxietatea legate de schimbările din mediul lor, și poate indica, de asemenea, o problemă medicală.

Răspunsul la această întrebare depinde în mare măsură de situație. Dacă ai adoptat recent o pisică, de exemplu, și încă n-a avut timp să se obișnuiască nici cu tine, nici cu locuința, ascunderea este un comportament așteptat.

În situații stresante ca acestea, pisica ta care se ascunde sub pat este oarecum previzibilă și așteptată. Deși poate să nu fie ideal, nu este neobișnuit.

În cele mai multe cazuri, acest comportament dispare când felina se obișnuiește și ajunge să se simtă în largul ei în întreaga casă. Dacă acest comportament nu dispare, este important să ceri sfatul unui medic veterinar, potrivit Pets Radar.

Pisica se ascunde dacă este bolnavă

Unele pisici se vor ascunde sau vor căuta singurătate atunci când se simt rău, dar nu toate. Unele pisici pot deveni de fapt mai lipicioase sau mai vocale, așa că orice schimbare în comportamentul lor ar trebui luată în serios.

Mai ales, dacă sunt însoțite de alte semne de boală, cum ar fi pierderea poftei de mâncare, vărsături, diaree, sete crescută sau modificări ale obiceiurilor de urinare.

Așadar, dacă pisica ta se ascunde sub pat și nu mănâncă, trebuie să consulte un veterinar cât mai curând posibil. Consultați ghidurile noastre despre diareea la pisici, ce să faceți dacă pisica dvs. vărsă și pisica bea multă apă pentru informații mai specifice.