Sari la conținut
Home » Pisica dispărută timp de 5 ani a fost găsită pe o platformă petrolieră

Pisica dispărută timp de 5 ani a fost găsită pe o platformă petrolieră

Pisica dispărută timp de 5 ani a fost găsită pe o platformă petrolieră maritimă din largul Scoţiei. Aceasta a fost recuperată cu elicopterul. Informația a fost făcută publică de o organizație de protecţie a animalelor citată de AFP.

Pisica dispărută timp de 5 ani a fost găsită pe o platformă petrolieră

Pisica a fost adusă pe 22 aprilie cu ajutorul personalului unui elicopter. Animalul a fost găsit într-un container în largul coastelor scoţiene.

„Am salvat cu succes o pisică găsită pe o platformă offshore dintr-un container provenit din Peterhead”, în estul Scoţiei, a comunicat asociaţia scoţiană SPCA.

„Nu ştim cum a putut ajunge atât de departe, dar am fost dimineaţă la heliport pentru a o recupera”, a declarat Aimee Findlay, membră a SPCA

Pisica dispărută timp de 5 ani a frecventat mai întâi o închisoare

Infornațiile strânse de asociația care a intervenit pentru recuperarea pisicii de pe platforma petrolieră au arătat că în ultimii ani, pisica frecventase o închisoare din Peterhead, unde membrii personalului îi dădeau de mâncare şi îi puseseră numele „Joe”.

După verificarea cipului au aflat însă că motanul se numeşte „Dexter” şi că era dat dispărut de cinci ani.

„Suntem fericiţi că a fost bine îngrijit în toţi aceşti ani şi încântaţi că putem restitui motanul stăpânilor săi, pe care i-am putut găsi datorită cipului”, a explicat asociaţia.