De 20022 Vizualizari

Pisica de mare. „Mâța” blândă înțeapă mortal

Viețuitoarea marină și-a câștigat o tristă notorietate după ce l-a ucis pe Steve Irwin.

Pisica de mare este un animal marin fascinant pe care e mai bine să nu-l întâlnești. Parte a familiei Dasyatidae, acest pește este întâlnit în regiunile tropicale și subtropicale. Chiar dacă nu are aspectul unui animal înfiorător, pisica marină este foarte periculoasă pentru cei care intră în contact cu ea. „Felina” posedă o coadă lungă ornată cu țepi veninoși. Deși, de obicei, evită contactul cu oamenii, atunci când este deranjată, viețuitoarea lovește mortal. Înțepătura pisicii este foarte periculoasă, victima suferă de spasme, grețuri și paralizie. Totuși, dacă este tratată la timp, rana nu este mortală, mai ales dacă nu se află într-o zonă sensibilă a corpului.

Majoritatea oamenilor înțepați de această creatură au călcat din greșeală pe ea. Pisica se îngroapă în nisipul de pe fundul mării și nu poate fi observată. Din păcate, Steve Irwin, celebru pentru emisiunile de succes pe care le realiza la canalul Animal Planet, a avut un mare ghinion atunci când a întâlnit o pisică de mare. În septembrie 2006, el a fost înțepat în inimă și nu a mai putut scăpa, chiar dacă a încercat să-și scoată spinul din corp. (A.C)    

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X