De 6473 Vizualizari

Pinguinii sunt modelul IDEAL de PARTENER DE VIATA! Afla care e secretul lor in cuplu :)

 

Armonia în cuplu prosperă în lumea animalelor. Specialiștii au desemnat pinguinii ca fiind cele mai loiale necuvântătoare de pe Pământ.

pinguini magelani 3

 Printre experții care susțin acestă teorie se numără și Pablo Garcia Borboroglu, director al Centrului Național de Cercetare din Argentina. Acesta a realizat un studiu pe o perioadă lungă de 30 de ani, timp în care au fost monitorizați peste 50.000 de pinguini de pe coasta de sud a Argentinei. Descoperirile sunt de-a dreptul uimitoare.

pinguini magelani 2

Pinguinii călătoresc în fiecare an separat sute de kilometri spre ținuturile reci, iar cuplurile formate rezistă aproximativ 16 ani. Legătura dintre ei este foarte puternică, astfel că animalele se întorc de fiecare dată la aceeași pereche.

Minunatele păsări revin vara la cuiburile lor și își indentifică partenerii folosind sunete specifice. După întrunire și împerechere, femelele depun ouă, pe care ambii părinți le îngrijesc pe rând. Timp de o lună, ambii părinți au grijă de pui, după care migreză spre zonele friguroase.

 (Maria Mocanu)

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X