Sari la conținut
Home » Ce animal poate să rezolve problemele în cuplu?

Ce animal poate să rezolve problemele în cuplu?

Ce animal poate să rezolve problemele în cuplu?

Ce animal poate să rezolve problemele în cuplu?  Cu toții ne dorim o relație de succes care să dureze toată viața, iar mulți factori contribuie la menținerea armoniei în cuplu. Unul dintre acești factori, potrivit experților, poate fi prezența unui animal de companie simpatic.

Atunci când vine vorba de alegerea unui animal de companie, este important să iei în considerare mai multe aspecte, cum ar fi timpul pe care ești dispus să-l dedici acestuia și condițiile pe care le poți oferi.

Ce animal poate să rezolve problemele în cuplu?

Un studiu a constatat că prezența unui câine în familie poate provoca aproximativ 2.000 de certuri, adică în jur de 156 de dispute pe an. Deoarece responsabilitatea asociată cu îngrijirea unui câine poate epuiza stăpânii.

Cu toate acestea, un studiu recent a relevat că un alt animal de companie poate aduce armonie și poate salva o relație care nu mai este la fel de pasionantă ca la început.

Potrivit experților, deținerea unei pisici poate fi cheia succesului într-o relație. Un studiu realizat de Purina Pro Plan a descoperit că pisicile pot consolida relațiile și pot ajuta stăpânii să dezvolte conexiuni strânse cu ceilalți oameni.

Andrea Syrtash, un expert în relații, a explicat că animalele de companie aduc bucurie și transmit o stare de bine. Simpla mângâiere a unei pisici poate contribui la scăderea tensiunii arteriale.

Ajută și la reducerea nivelului de cortizol, cunoscut sub numele de hormonul stresului. Syrtash subliniază că starea de fericire poate face ca o persoană să fie mai atractivă pentru cei din jur.

De ce poate salva o pisică relația?

,,Atunci când aveți un animal de companie, tu și partenerul tău trebuie să lucrați împreună pentru a avea grijă de acesta, deoarece, în final, pisica face parte din familie”, explică specialistul. Prezența unei pisici poate fi un factor unificator în cuplu.

Deoarece implică colaborarea dintre parteneri pentru îngrijirea animalului.  Pisica poate ajuta la reconcilierea cuplurilor după o ceartă. Unii rămân împreună din dragoste pentru copii, în timp ce alții găsesc în grija pisicii lor un interes comun care îi unește.

,,Orice activitate care încurajează colaborarea, de la îngrijirea unei pisici la renovarea unei locuințe, stimulează comunicarea și lucrul în echipă. Dragostea față de pisică poate contribui la consolidarea relației”, completează Andrea Syrtash.

Specialistul a observat că persoanele care dețin un animal de companie sunt percepute ca fiind responsabile și amabile.

,,De-a lungul anilor, am observat că persoanele care dețin animale de companie sunt percepute ca fiind responsabile și amabile. Atunci când ai un animal de companie, nu te gândești doar la tine”, concluzionează Syrtash, conform clickpentrufemei.ro.