Sari la conținut
Home » Petiţie online! “SALVAŢI-L PE ALDO”. Poliţist: „L-am crescut ca un rege şi a ajuns sclav…”

Petiţie online! “SALVAŢI-L PE ALDO”. Poliţist: „L-am crescut ca un rege şi a ajuns sclav…”

Petiţie online pentru salvarea lui Aldo! Aldo, un câine aflat la IPJ Ialomiţa, refuză hrana după ce partenerul său, agentul de poliţie conductor s-a pensionat. 

Petiţie online! Povestea lui Aldo a impresionat toţi iubitorii de animale, iar în acest sens peste 20.000 de cetăţeni au semnat o petiţie online pentru salvarea lui.

Poliţistul Petruş Gabriel Dobre a încetat activitatea și a predat câinele superiorilor săi. Aldo, patrupedul care stătea în locuinţa agentului la Ţăndărei, a fost adus la IPJ Ialomiţa. Pentru că foștii șefi nu îi permit să vadă câinele şi mai mult decât atât că animalul a fost sedat, fostul poliţst le aduce acuzații acestora, potrivit adevarul.ro.

Petiţie online! Redăm integral textul petiţiei care poate fi semnată AICI: „Un poliţist din Ţăndărei se pregăteşte de pensionare şi trebuie să „predea” la inspectorat câinele de serviciu, partenerul lui. Mai jos, „problema” prietenului, partenerului om:  „Despărţirea de partener? Cum a fost? Greu de descris în cuvinte! Şi ca totul să fie împotriva mea şi suferinţa câinelui mai mare… a fost predat la reşedinţa de judeţ şi nu la padocul subunităţii (Poliţia Ţăndărei), care era cu mult mai bun decât prezenta locaţie!. Şi asa, Aldo a ajuns la Slobozia deşi la Poliţia Ţăndărei exista padoc. Nu mai am acces la el, cu toate că mi-am arătat disponibilitatea să fiu prezent pentru a se reuşi acomodarea cu noul coleg! Pai… ce performanţă sa ceri câinelui? Ca şi alţi câini va sta probabil într-un padoc de aproximativ 2 m.p. fără a mai avea libertatea cu care fusese obişnuit – padocul de acasă avea 30 m.p. cu boxă de 6 m.p. Va fi destul de dificil noului conductor să se acomodeze cu un câine pe care nu-l doreşte şi pentru care cere sedarea atunci când vrea să se apropie de el. L-am crescut ca un rege şi a ajuns sclav!”Stimabili şefi ialomiţeni, dacă la Ţăndărei este loc amenajat pentru câinii poliţişti iar Petruş Gabriel Dobre, fostul vostru coleg s-a oferit să ajute la acomodarea câinelui cu noul partener, de ce nu ajutaţi bietul animal? Vă cerem respectuos ca ALDO sa ajungă în padocul unde a stat până acum şi să poată fi alaturi de poliţistul care l-a îngrijit pentru a avea o acomodare mai uşoară. Este bine cunoscut faptul că despărţirea de cel care i-a fost partener provoacă animalului o suferinţă foarte mare care poate duce până la refuz de hrană şi îmbolnăvire.În plus, locaţia unde a fost transferat ALDO, padocul Poliţiei Slobozia, este una improprie pentru un animal de talia lui. Având în vedere ca la Poliţia Ţăndărei deţineţi locuri suficiente, dar şi pentru a curma o suferinţă inutilă a unui animal, se impune întoarcerea lui ALDO la Poliţia Ţăndărei unde va putea fi ajutat de politistul pensionar Dobre Petrus Gabriel sa se acomodeze cu noul partener.”