Sari la conținut
Home » Câinii polițiști din Franța sunt la vânătoare de ploșnițe!

Câinii polițiști din Franța sunt la vânătoare de ploșnițe!

Cum îmi ordonez câinele să nu mai tragă de lesă?

Câinii polițiști din Franța sunt la vânătoare de ploșnițe! Transportul în comun din capitala Franței va fi verificat cu ajutorul câinilor specializați în adulmecare pentru depistarea ploșnițelor. Deși ministrul francez al Transporturilor, Clément Beaune, a subliniat că nu există nicio dovadă a unei infestări a acestuia.

Apariția ploșnițelor în transportul public din Paris a generat îngrijorări și a condus la decizia de a folosi câini pentru a inspecta trenurile și metroul din oraș. Ministrul Beaune a subliniat că nu există nicio dovadă concretă a unei infestări.

Câinii polițiști din Franța sunt la vânătoare de ploșnițe!

În ultimele săptămâni, operatorul de transport public din Paris, RATP, a primit aproximativ 10 sesizări de la călători cu privire la ploșnițe. În timp ce operatorul feroviar național, SNCF, a înregistrat 37 de plângeri similare. Verificările efectuate nu au confirmat prezența insectelor.

Ministrul Beaune a subliniat că, atunci când există o problemă, aceasta trebuie abordată și soluționată. Dar că nu există niciun focar de ploșnițe în transportul în comun din Paris și nici nu există o reapariție a acestor insecte.

Apariția ploșnițelor în metroul parizian, în trenurile de mare viteză și în aeroportul Charles de Gaulle a stârnit dezgust în Franța. Au fost semnalate chiar atacuri ale ploșnițelor în sălile de cinema și în școli.

Clément Beaune, a declarat că toți operatorii de transport public vor îmbunătăți procedurile de curățenie. A zis că echipele de câini specializați în adulmecare sunt cea mai eficientă metodă de depistare a ploșnițelor.

Ploșnițele au devenit o problemă tot mai semnificativă în ultimele decenii

În Franța, se vor face publice datele despre ploșnițe și cazurile confirmate de infestare la fiecare trei luni. Ministrul Transporturilor, Clément Beaune, a subliniat importanța transparenței pentru a câștiga încrederea publicului. Și pentru a preveni panicarea sau frica nejustificată.

El a menționat că nu există motive pentru psihoză sau frică și că dezvăluirea regulată a datelor va contribui la gestionarea situației.

Ploșnițele au devenit o problemă tot mai semnificativă în ultimele decenii, reapărând în locuințe pe măsură ce urbanizarea și călătoriile internaționale s-au dezvoltat.

Aceste insecte pot supraviețui în diferite medii, inclusiv în saltele, haine și bagaje, și se hrănesc cu sânge uman noaptea. Ceea ce poate provoca probleme psihologice precum anxietatea, depresia și problemele de somn la cei afectați.

În Marea Britanie, de exemplu, compania de insecticide Rentokil a estimat o creștere anuală de 65% a cazurilor de infestare cu ploșnițe. Situația cu ploșnițe a devenit o preocupare la nivel internațional. Iar transparența datelor și comunicarea deschisă sunt văzute ca modalități importante de abordare a acestei probleme, conform spotmedia.ro.