8127 Vizualizari

Peștele care CURENTEAZĂ nu e un MIT. Dacă îl superi, te bagă la 350 de volți!

Ai grijă pe unde te duci să inoți :) !

 

Anghila electrică sau Gymnotide, așa i se spune în cărțile de specialitate, este o specie de pește răpitor care trăiește în râurile mici din partea de Nord-Est a Americii de Sud și în apele tulburi ale Amazonului.

Anghila electrică este recunoscută  pentru capacitatea ei remarcabilă de a-și omoarî prada printr-o simplă descărcare electrică 350 V!

anghila electrica 1
Acest peşte măsoară, în medie, doi metri, dar există anghile care ajung şi la lungimea de trei metri, cântărind aproape 40 de kilograme! Aspectul său este aseamănăto șarpelui, dar fără solzi, corpul fiind acoperit cu un strat de mucus foarte alunecos.

Cum produce descarcari electrice?
Un grup mare de celule numite electroliți sunt capabile să producă şi să rețină electricitate precum o baterie. O anghilă electrică poate paraliza un adversar de trei ori mai mare ca ea, iar prăzile mici sunt ucise pe loc.

anghila electrica 2

Poate genera tensiune electrică încât să omoare oameni?

„Porţia de şoc” oferită de un astfel de peşte  nu este fatală pentru un om sănătos! În majoritatea cazurilor, persoana atinsă de anghilă va leşina.

 

 

 

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X