Sari la conținut
Home » Patrupedul de pe linia autobuzului 381. Câinele fără stăpân care a devenit viral pe internet

Patrupedul de pe linia autobuzului 381. Câinele fără stăpân care a devenit viral pe internet

b365.ro

Cățelul fără adăpost care doarme în autobuzul 381 a devenit viral pe internet. Pasagerii care circulă cu această rută au avut parte de o mare surpriză atunci când au urcat în autobuz. Deși este destul de mare, călătorii nu s-au speriat deoarece câinele era pașnic.

Fotografia cu câinele fără stăpân care doarme în autobuzul 381 a devenit viral pe Internet. Fotografia a fost postată pe grupul de Facebook ”Reclamații STB București și îl surprinde pe blănosul maroniu într-o poziție de colac pe culoarul autobuzului.

b365.ro
b365.ro

Câinele din autobuzul 381

Cum temperatura de afară nu este una deloc prietenoasă cu animalele de companie, patrupedul era în căutare de un spațiu călduros. La scurt timp după ce fotografie a fost publicată pe rețeaua de socializare, câinele a devenit o mică vedetă pe Facebook, utilizatorii au rămas plăcut impresionați la vederea imaginilor.

La -2 grade caută puțină căldură! Un castronel cu apă și unul cu bobițe și e imaginea perfectă/ Bietul de el probabil a căutat un loc mai cald; câinele care nu aparține unei haite, și e al nimănui, de regulă e pașnic”, este doar unul dintre multele comentarii.

Patrupedul nu voia să se învrăjbească cu nimeni, ba dimpotrivă a picat într-un somn adânc, cine știe poate visând la o masă copioasă.

În aceste condiții, ASPA București a lansat un comunicat prin care susține că instituția este responsabilă de capturarea animalelor fără stăpân, în special a câinilor. ASPA a capturar în 2022, 1700 de câini, cei mai mulți fiind în Sectorul 6. 

ASPA a capturat în 2022 peste 1700 de câini comunitari

”Singura primărie de sector din București care are un astfel de serviciu înființat este Primăria Sectorului 1 și îi cazează în adăpostul propriul de la  Odăi”, potrivit ASPA, informează mediafax.ro.

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București transmite că în total, în cadrul echipajelor de prindere, sunt angajați 13 șoferi și prinzători, care beneficiază de sprijinul medicilor veterinari colabori pentru folosirea armei cu tranchilizant.

”În 2022, ASPA a achiziționat pentru prima dată instrumente de capturare non-traumatice, precum cuști capcană pentru animale mari și mici, plase de capturare, mănuși profesionale anti-mușcătură. În dotarea echipajelor existau deja crose pentru contenție și arme cu tranchilizant.

Au fost cumpărate și cuști noi de transport pentru câini, pe două dimensiuni, confecționate special pentru nevoile echipajelor și bunăstarea animalelor, precum și echipamente de protecție pentru angajați. Totodată, au fost reparate mașinile de intervenție pentru siguranța angajaților și a animalelor”, transmite autoritatea.