Sari la conținut
Home » Un magazin de animale avertizează proprietarii de câini în legătură cu acest produs! Botnițele care afectează bunăstarea animalelor

Un magazin de animale avertizează proprietarii de câini în legătură cu acest produs! Botnițele care afectează bunăstarea animalelor

petz.ro

Proprietarii magazinelor de animale avertizează proprietarii de câini despre acest produs. Biroul Ombudsmanului pentru Protecția Animalelor din Viena solicită interzicerea legală a curelelor pentru botniță. Magazinele de animale Fressnapf le comercializează  doar cu o etichetă de avertizare.

Curelele respective ar trebui să fie moi și confortabile și făcute din anumite materiale. Buclele de nailon sunt utilizate incorect ca alternativă la botniță, cu toate că acestea ar trebui folosite doar în caz de urgență absolută, cum ar fi examinarea veterinară.

Botnițele care afectează bunăstarea animalelor

Biroul Ombudsmanului pentru bunăstarea animalelor din Viena solicită interzicerea legală a acestor tipuri de botniță și face apel la toți proprietari de câini. Cu toate că par inofensive dacă sunt folosite necorespunzător și pot fi clasificate ca fiind o încălcare a bunăstării animalelor.

Dacă sunt folosite ca substitut al botniței, gâfâiala este imposibilă pentru câini din cauza buclei de nailon legată strâns în jurul botniței fapt ce nu permite răcirea temperaturii interne a corpului și afectează respirația.

Mai ales atunci când temperaturile încep să crească din nou primăvara. Acest lucru poate avea rapid consecințe care să pună în pericol viața”, avertizează Eva Persy, mediator pentru bunăstarea animalelor. “Majoritatea utilizatorilor nu realizează agonia prin care trebuie să treacă iubitul lor prieten cu patru picioare. Dimpotrivă: de cele mai multe ori, proprietarii cred în mod eronat că bucla moale este mai confortabilă decât o botniță stabilă din punct de vedere dimensional, din plastic, metal sau piele.”

Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească botnițele pentru câini

În conformitate cu cea de-a doua specificație din Ordonanța privind creșterea animalelor  O botniță este corespunzătoare dacă îndeplinește următoarele criterii:

Trebuie să fie adaptate la mărimea și forma capului câinelui și care să-i permită să bea apă și să gâfâie, potrivit heute.at.

Botnițele nu îndeplinesc aceste cerințe legale și sunt utilizate abuziv în afara tratamentelor veterinar, în ciuda acestui lucru vânzarea a fost permisă fără restricții. În aceste condiții lanțul de magazine pentru animale de companie ”Fressnapf” reacționează cu avertismente pe produse pentru a-i face pe cumpărători să conștientizeze această problemă.

În Austria, vânzarea colierelor de tracțiune (coliere de sugrumare) fără opritor de tracțiune este interzisă prin lege din 2017 la inițiativa Biroului Ombudsmanului pentru protecția animalelor din Viena. De asemenea, instituția precizează că ar trebui să fie interzisă ca parte a următoarei modificări a Legii privind protecția animalelor ”Accesoriile care sunt concepute în așa fel încât să poată fi folosite împotriva bunăstării animalelor. Și să provoace o suferință teribilă a animalelor nu ar trebui să mai aibă loc pe piața austriacă în 2023!”.