Sari la conținut
Home » Pandemia face prăpăd în lumea animalelor de la ZOO! „Am făcut deja lista cu cele care vor fi sacrificate”

Pandemia face prăpăd în lumea animalelor de la ZOO! „Am făcut deja lista cu cele care vor fi sacrificate”

Pandemia face prăpăd în lumea animalelor de la Zoo. În cel mai scurt timp, animalele de la Zoo nu vor mai exista. Ele sunt afectate de apariția crizei provocată de noul virus apărut din China. Aceasta a rămas fără resurse şi nu mai are cu ce să hrănească animalele, iar directorii cer acum donaţii.Verena Kaspari spune că situația este”neplăcută”. Pinguinii şi focile consumă o mare cantitate de peşte zilnic.

Pandemia face prăpăd în lumea animalelor de la ZOO: „Le eutanasiem pe unele decât să le lăsăm să moară de foame”

„Dacă se va ajunge acolo, aş prefera să le eutanasiem pe unele decât să le lăsăm să moară de foame. În cel mai rău scenariu, va trebui să hrănim unele animalele cu alte animale”, a mai spus aceasta.Încă de la începutul pandemiei, pierderile Neumunster Zoo se ridică la aproape 200.000 de euro. În acest sens, grădinile zoologice din Germania cer un ajutor guvernamental de 100 milioane euro pentru a putea trece peste criză şi pentru a putea hrăni animalele.Pe de altă parte, conducerea grădinii zoologice Schonbrunn, una dintre marile atracţii ale Vienei, au anunțat că până acum s-au din fodescurcat din rezerva proprie, dar a trimis 70% dintre angajaţi în şomaj tehnic, potrivit Antena 1.

Pandemia face prăpăd: Maimuţele în special iubesc să vadă oameni

Unii specialişti spun că animalele pot suferi emoţional de pe urma lipsei oamenilor, ele fiind obişnuite cu aceştia. „Maimuţele în special iubesc să vadă oameni. Pentru ele, această perioadă este destul de plictisitoare”, spune Philine Hachmeister, de la Berlin Zoo.„Am făcut deja lista cu animalele care vor fi sacrificate”, a declarat un director din nordul Germaniei.Dacă nu vor mai avea de ales, mai multe animale vor fi omorâte și date ca hrană pentru ca celelalte să supraviețuiască.