Sari la conținut
Home » Abaterea la care au apelat autoritățile germane cu privire la lupul care l-a ucis pe Dolly, poneiul Ursulei von der Leyen. Ce se va întâmpla cu animalul

Abaterea la care au apelat autoritățile germane cu privire la lupul care l-a ucis pe Dolly, poneiul Ursulei von der Leyen. Ce se va întâmpla cu animalul

Fără ponei în Paris din 2025!

Lupul care l-a ucis pe Dolly, poneiul Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene, va fi împușcat, ca urmare a unei decizii a autorităților germane din regiunea Hanovra, care apelează, în acest caz, la o excepție de la legislație, în conformitate cu cerințele legale.

„A fost solicitată o derogare de la legislaţia privind conservarea şi a fost luată în considerare în conformitate cu cerinţele legale. Acestea au fost îndeplinite”, a anunțat un purtător de cuvânt al administraţiei municipale pentru cotidianul german TAZ.

Incidentul s-a petrecut în luna septembrie

Lupul a atacat unul dintre cei doi ponei ai șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în luna septembrie a acestui an.

Poneiul Dolly, în vârstă de 30 de ani, păștea împreună cu un alt ponei al familiei șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în momentul în care a fost atacat și ucis de lup, în apropiere de Hanovra, în nordul Germaniei.

„Întreaga familie este extrem de tulburată de această veste”, a declarat la acel moment purtătorul de cuvânt al şefei Comisiei.

Ursula a declarat că executivul UE va reevalua statutul de protecție al lupilor

Astfel că, pentru lupul care l-a ucis pe Dolly, poneiul Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene, regiunea germane Hanovra a emis un permis oficial de împușcare.

Lupul este un aşa-numit „lup-problemă”, un concept din legislaţia germană privind conservarea care se aplică atunci când un lup atacă în mod repetat animalele de fermă şi care facilitează obţinerea unui permis excepţional de împuşcare, potrivit aradon.ro. De asemenea, un purtător de cuvânt al administraţiei municipale a declarat pentru cotidianul german TAZ că a mai ucis 12 oi și vaci.

Conform celor mai noi date, în Saxonia Inferioară ar exista 39 de haite de lupi şi patru lupi singuratici, ceea ce ar însemna un total de 350 de lupi. Recent, semnalarea apariţiei unor lupi a ajuns în atenţia presei în Hanovra, notează infoactual.ro.