Sari la conținut
Home » Povestea lupului crescut de om. Cum se comportă acum?

Povestea lupului crescut de om. Cum se comportă acum?

Povestea lupului crescut de om

Povestea lupului crescut de om. Există o varietate de animale pe care le putem ține ca animale de companie, de la cele comune, precum câinii și pisicile, până la cele exotice, cum ar fi șerpii și papagalii. Cu toate acestea, în unele cazuri rare, întâlnim animale de companie neobișnuite, cum ar fi Kira, lupul.

Kira a fost abandonată de mama sa la doar 3 zile de la naștere și nu ar fi putut supraviețui fără ajutorul unei persoane bine intenționate numite Alida. Alida a preluat responsabilitatea de a îngriji, crește și educa Kira, la fel ca pe un câine, pentru a-i oferi șansa de a supraviețui și prospera în lumea oamenilor.

Povestea lupului crescut de om

Lupii sunt animale sălbatice în sufletul lor, spre deosebire de câini, care au fost domesticiți de-a lungul generațiilor. Prin urmare, a fost o provocare să domesticească Kira.

Ea era precaută în prezența lucrurilor noi, ceea ce a necesitat mult efort din partea lui Alida. Kira a avut nevoie de o socializare intensă, întâlnind copii, adulți și alte animale. După multă muncă și răbdare, Kira a devenit complet domesticită și nu prezintă pericol pentru nimeni.

Alida împărtășește povestea mamei lui Kira, care a avut și ea o viață dificilă într-o creșă, iar acum Kira se confruntă cu aceeași situație. Eliberarea ei în sălbăticie ar fi o sentință de moarte, deoarece nu a învățat să vâneze. Alida a preluat-o când Kira avea 28 de zile și a hrănit-o manual.

Cu toate că Kira este inteligentă, ea este și foarte încăpățânată. Cu ajutorul lui Alida, a început procesul de socializare. Au explorat diferite locuri pentru a se familiariza cu mirosuri și sunete noi, contracarând astfel neofobia înnăscută a lupilor față de noutate.

Acest proces a fost lung și obositor, dar necesar pentru ca Kira să se adapteze vieții în mediul urban al lui Alida.

Lupul crescut de Alida
Lupul crescut de Alida. Sursa foto: ro.sfr-fresh.com

Alida a crescut și hrănit lupul

Alida a continuat să aibă grijă de Kira, să o hrănească și să o educe. A depășit multe provocări de-a lungul creșterii sale. Kira și-a dezvoltat un temperament stabil și blând. Nu intră în conflicte cu alți câini și tratează cu atenție copiii.

Alida a făcut tot posibilul să asigure că Kira nu se sperie de lumea modernă și a luat-o în multe aventuri pentru a-i oferi experiențe variate.

Kira este acum un lup complet domesticit și fericit, care locuiește într-o casă alături de un băiețel de 7 ani pe care îl iubește cu drag.

Alida este adesea întrebată de trecători cum este să trăiască cu un lup. În general, oamenii reacționează normal, deoarece Kira este prietenoasă și nu inspiră frică. Cu toate acestea, pe internet, există opinii variate, iar unele persoane pot fi critice, conform ro.sfr-fresh.com.

Etichete: