Sari la conținut
Home » A apărut o specie nouă! Corcitura câine-lup în România

A apărut o specie nouă! Corcitura câine-lup în România

Lupii din sud-estul Canadei sunt diferiți genetic!

A apărut o specie nouă! În inima Carpaților, o descoperire șocantă alarmează cercetătorii și iubitorii naturii: prima corcitură între un lup și un câine. Această încrucișare reprezintă o amenințare serioasă la adresa populației de lupi și ridică semne de întrebare privind viitorul acestor magnifici prădători din zona Carpaților.

Studiul care a identificat această corcitură semnalizează o amenințare majoră pentru lupii din Carpați. Cercetarea s-a desfășurat pe parcursul mai multor ani, bazându-se pe probe ADN și înregistrări video, fiind coordonată de Fundația Carpathia.

A apărut o specie nouă!

Zona de studiu acoperă o suprafață impresionantă de 140 de kilometri pătrați, cuprinzând Carpații Meridionali și esticul Munților Făgăraș, Piatra Craiului, Iezer-Păpușa și Munții Leaota.

Studiul a dezvăluit, pe baza analizei probelor ADN, existența unui individ rezultat din împerecherea unui lup cu un câine.

Acest hibrid ar putea să amenințe integritatea genetică a populației de lupi din Carpați, care. În prezent, numără aproximativ 3.000 de indivizi.

Cercetătorii au explicat că, în timp ce colectau probe de ADN de la lupi, au luat și mostre de salivă de la câinii din satele învecinate. Apoi au comparat puritatea genetică a canidelor sălbatice cu cea a celor domestici.

Acest demers a permis identificarea indivizilor din populația de lupi care prezintă semne de hibridizare și care sunt tolerați în cadrul haitei.

Amenințarea hibridizării cu câinii poate duce la deteriorarea variației genetice

Impactul hibridizării dintre lupi și câini poate fi devastator pentru populațiile de lupi. În special în țările cu peisaje puternic modificate de om și cu populații izolate de lupi.

Amenințarea hibridizării cu câinii poate duce la deteriorarea variației genetice a lupilor. Chiar la extincția locală a anumitor populații.

Această descoperire aruncă o lumină crudă asupra complexității gestionării speciilor sălbatice. Dar și a conservării lor în mediile în care omul și natura se intersectează.

Este esențial să se întreprindă acțiuni în vederea prevenirii hibridizării și a protejării populațiilor sălbatice de lupi. Garantează astfel viitorul acestor minunați prădători din inima Carpaților, conform newsweek.ro.

Etichete: